Veliko ime Moto GP-ja pozitivno na doping!

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Italijan bo zaradi dopinga začasno suspendiran.
Oglej si celoten članek

Mednarodna motociklistična zveza (Fim) je italijanskega dirkača serije MotoGP Andreo Iannoneja začasno suspendirala zaradi jemanja nedovoljenih poživil, so sporočili iz Fima. Po poročanju agencije AFP so pri Italijanu odkrili zlorabo anabolnih steroidov.

Iannone. dirkač Aprilie, je padel na dopinški kontroli 3. novembra ob robu dirke za veliko nagrado Malezije v Sepangu. Suspenz velja od danes dalje in zaenkrat nima roka, kdaj poteče.

Foto: Profimedia Andrea Iannone

Kazen še ni dokončna, saj ima 30-letni tekmovalec priložnost, da se pritoži in zahteva analizo B vzorca.

Iannone je eden od 22 dirkačev, ki naj bi vozili serijo MotoGP tudi naslednje leto. Letošnje svetovno prvenstvo je končal na 16. mestu, svoje najboljše sezone pa je preživel v vrstah Ducatija, s katerim je leta 2016 celo prišel do svoje edine zmage v razredu Moto GP, medtem ko je bil eno leto prej 5. v skupnem seštevku.

Foto: Profimedia Andrea Iannone

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.