Velikonjin prestop izpeljan mimo trenerja Mackaya

Foto: Boštjan Tacol
Foto: Boštjan Tacol
Predsednik nogometnega kluba Cardiff Vincent Tan je na lastno pest izpeljal prestop slovenskega napadalca iz Maribora.
Oglej si celoten članek

Lansko poletje je slovensko nogometno tržnico stresel prestop Etiena Velikonja. Ta je zapustil Maribor in se napotil v Wales k tamkajšnjemu angleškemu drugoligašu Cardiff City. Njegov prestop je stal dva milijona evrov in pričakovalo se je, da bo Velikonja dobil izjemno priložnost, da zablesti na veliki sceni.

A to se ni zgodilo. Etien je za svoj novi klub odigral le 73 minut v ligaški sezoni, ko se je klub prebil v elitno Premier ligo. Čeprav je svoje znanje dokazoval na tekmah mlade ekipe, kjer je zadeval kot po tekočem traku, prave priložnosti nikoli ni dobil. V celoti pa je doigral le pokalno srečanje z Macclesfieldom.

Nov znak Tanove samovolje

Angleški časnik Guardian sedaj razkriva ozadje prestopa, ki kaže, da Velikonja nikoli ni bil želja trenerja Cardiffa Malkyja Mackaya. Ta je Velikonjo sicer opazoval, ko je vodil drugoligaša Watford, a primorskega nogometaša ni imel namena pripeljati v Cardiff. Ta prestop je v celoti zrasel na zelniku lastnika kluba, Malezijca Vincenta Tana in pa nogometnega agenta Jorgeja Mendesa.

Čeprav s samim prestopom ni bilo nobenih nepravilnosti, pa se s tem samo znova potrjuje samovolja Vicnenta Tana pri upravljanju kluba. Pred tem je ta zamenjal klubske barve, klubski grb in pa tudi športnega direktorja, kamor je ustoličil kar sinovega prijatelja, ki pri 23 letih ni imel kakšnih ustreznih referenc.

Pozimi bo iskal novega

Kratko pa je v tej zgodbi potegnil tudi Etien Velikonja. Napadalec, ki je z odličnimi igrami opozoril nase pri Gorici in Mariboru in bil tudi član slovenske izbrane vrste je tako obsojen na vlogo statista. Klub ga v poletnem prestopnem roku ni prodal, tako da mora Etien sedaj čakati januar, ko bo naslednja možnost, da najde novega delodajalca in končno začne redno igrati.

Etien Guardianovega razkritja sicer zaradi klubskih navodil ne more komentirati.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.