Verdasco Nadala mučil tri ure in 38 minut

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Katarina Srebotnik in Kveta Peschke sta se uvrstili v polfinale Cincinnatija, potem ko sta gladko z 2:0 v nizih ugnali Saro Errani in Roberto Vinci. Med posamezniki se je Rafael Nadal z veliko mukami s 7:6, 6:7 in 7:6 prek Fernanda Verdasca prebil v četrtfinale.
Oglej si celoten članek

Španec Rafael Nadal, ki je prejšnji teden v Montrealu masters končal že sredi tedna, res ni več dominanten, kot je bil lani. V tretjem kolu oziroma osmini finala močnega turnirja v Cincinnatiju se je kar tri ure in 38 minut mučil z rojakom Fernandom Verdascom, pa je šlo le za dvoboj na dva dobljena niza. Končni izid je 7:6, 6:7 in 7:6. Rafa je šele petič v svojih dosedanjih 635 dvobojih odigral tri podaljšane igre. Zmagal je vseh pet. V tretjem nizu je Nadal zapravil tri zaključne žogice, nato pa vendarle zmagal. Ves dvoboj ni našel pravega ritma. Naredil je 41 neizsiljenih napak (Verdasco še več – 59), a imel le 24 winnerjev. "Najbrž sem naredil nekaj manj napak, sicer pa je bil dvoboj zelo izenačen. Res je, da je odigral več bolj spektakularnih točk, a mojih manj napak je odločilo dvoboj," je v prvi izjavi povedal Nadal, ki ga v petkovem četrtfinalu čaka trenutno zelo vroči Američan Mardy Fish.


Za razliko od Montreala v moški konkurenci v Cincinnatiju ni večjih presenečenj, saj je v četrtfinale napredovala sedmerica od prvih osem postavljenih. Srb Novak Djoković je za 55. zmago letos s 6:3 in 6:3 odpravil Čeha Radeka Štepaneka, Britanec Andy Murray pa je spodrsljal iz prejšnjega tedna in iz Miamija pozabil z zmago 6:2 in 7:5 nad Američanom ruskih korenin Aleksom Bogomolovim (prav ta ga je šokiral v Miamiju). "Tokrat sem igral bolje. V Miamiju sem imel težave in nisem igral dobro. Vesel sem, da sem zmagal v dveh nizih in tako pozabil na dvoboj, ki sem ga z njim odigral v Miamiju," je povedal Murray. Medtem je Švicar Roger Federer potreboval le 55 minut, da je s 6:4 in 6:1 izločil Američana Jamesa Blaka. Če med moškimi ni bilo pretresov, pa to ne velja za ženski del turnirja v Cincinnatiju, saj sta v osmini finala izpadli letošnji zmagovalki grand slama, Kitajka Li Na in Čehinja Petra Kvitova.

Kata in Kveta v polfinale med dvojicami

Slovenska teniška igralka Katarina Srebotnik, ki je v navezi s Čehinjo Kveto Peschke prva nosilka na tekmovanju dvojic teniškega turnirja WTA v Cincinnatiju z nagradnim skladom 2,05 milijona dolarjev, se je brez težav uvrstila v polfinale. V četrtfinalu sta Srebotnikova in Peschkejeva ugnali Italijanki Saro Errani in Roberto Vinci s 6:2, 6:2. Le dobro uro je trajal dvoboj prvih nosilk in Italijank, tako da lahko slovensko-češka dvojica že sproščeno čaka na nadaljevanje turnirja. V polfinalu bosta njuni tekmici boljši iz dvoboja med četrtima nosilkama Rusinjama Marijo Kirilenko in Nadjo Petrovo ter Južnoafričanko Natalie Grandin in Čehinjo Vladimiro Uhlirovo.

Cincinnati, četrtfinale, dvojice, WTA:

Kveta Peschke/Katarina Srebotnik (Češ/Slo/1) : Sara Errani/Roberta Vinci 6:2, 6:2.

Cincinnati, masters, ATP, 3. kolo:

Novak Djoković (Srb/1) - Radek Štepanek (Češ) 6:3, 6:3;
Tomaš Berdych (Češ/8) - Nicolas Almagro (Špa/9) 6:2, 6:2;
Andy Murray (VBr/4) - Alex Bogomolov Jr. (ZDA) 6:2, 7:5;
Mardy Fish (ZDA/7) - Richard Gasquet (Fra/12) 7:5, 7:5;
Rafael Nadal (Špa/2) - Fernando Verdasco (Špa) 7:6 (5), 6:7 (4), 7:6 (11);
Gilles Simon (Fra/10) - David Ferrer (Špa/5) 6:4, 6:7 (3), 6:4;
Roger Federer (Švi/3) - James Blake (ZDA) 6:4, 6:1;
Gael Monfils (Fra/6) - Philipp Kohlschreiber (Nem) 6:2, 6:2.

Cincinnati, WTA, 3. kolo:

Nadja Petrova (Rus) - Christina McHale (ZDA) 6:3, 6:3;
Andrea Petković (Nem/9) - Petra Kvitova (Češ/6) 6:3, 6:3;
Samantha Stosur (AUS/10) - Li Na (Kit/5) 6:4, 3:6, 6:4;
Marija Šarapova (Rus/4) - Svetlana Kuznjecova (Rus/14) 6:2, 6:3;
Daniela Hantuchova (Slk) - Marion Bartoli (Fra/8) 6:3, 5:7, 6:3;
Vera Zvonareva (Rus/2) - Petra Martić (Hrv) 6:2, 6:2;
Peng Shuai (Kit/16) - Shahar Peer (ISR) 6:3, 6:2;
Jelena Janković (Srb/13) - Francesca Schiavone (Ita/7) 6:3, 5:7, 6:4.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.