Vergne zaradi stroge diete v bolnišnico

Foto: EPA
Foto: EPA
Francoski dirkač Jean-Éric Vergne je po uvodni dirki sezone za VN Avstralije pristal v bolnišnici zaradi stroge diete, s katero je želel pridobiti tudi do štiri desetinke na krog.
Oglej si celoten članek

Minimalna dovoljena teža dirkalnika formule ena skupaj z dirkačem je 691 kilogramov, kar je 50 kilogramov več kot v lanski sezoni, saj so novi šestvaljni turbomotorji občutno težji od svojih osemvaljnih predhodnikov.

Predpisana teža največ preglavic povzroča večjim in posledično težjim dirkačem, ki se v želji, da bi se približali optimalni točki in mehanikom zagotovili čim več manevrskega prostora, zatekajo k dietam. Eden izmed takšnih je dirkač Toro Rossa Jean-Éric Vergne, ki je zaradi izčrpanosti po dirki za VN Avstralije celo pristal v bolnišnici.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.