"Verjamem, da bomo uspešni"

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Jaka Klobučar je optimistično razpoložen pred evropskim prvenstvom. "Morda niti ni slabo, da se najprej pomerimo s Hrvaško," pravi košarkar, ki bo znova zapolnjeval tudi luknjo na mestu organizatorja igre.
Oglej si celoten članek

Najprej se boste v Zagrebu pomerili s Hrvaško.
Za motivacijo na takšni tekmi ni treba skrbeti, ta je najmanjši problem. Hrvatje so sestavili uzjemno ekipo, a po drugi strani imena ne pomenijo več veliko. Košarko znajo igrati prav vsi, bolj pomembna je homogenost in energija v ekipi, ki jo po mojem mnenju mi lahko pokažemo na tekmah. Pokazali smo ju že na prepravljalnih dvobojih. Verjamem, da bo še večja energija iz nas prihajala na prvenstvu. Mogoče niti ni tako slabo, da prvo ekipo igramo proti morda najmočnejšemu tekmecu v skupini. Tako lahko pokažemo še nekatere reči, ki jih oni še ne poznajo.

Drugi dvoboj proti Gruziji bo sledil zelo hitro. Ta bo imela na voljo več časa za počitek in pripravo na tekmo. Bo to hendikep?
Prvo tekmo imamo ob devetih zvečer, naslednjo pa naslednji dan ob šestih. Se bo poznalo, ampak tako je pač na takšnih prvenstvih.Tiste ure, ki so nam na voljo, bomo morali maksimalno izkoristiti, da bomo dobro pripravljeni za drugo tekmo.

Bi znal biti pa dvoboj proti Gruziji izjemno pomemben.
Vse tekme so pomembne, a ta še zčasti. Res je, da nam tudi zmaga proti Hrvaški ne bi veliko pomagala, če bi nato izgubili proti Gruzijcem. A to je vseeno šele druga tekma, zdaj moramo biti z glavo le pri Hrvatih. Mislim, da smo zelo dobro pripravljeni. Morda je treba le še naštimati malce 'rokce'.

Kako bi ocenili celotno skupino?
O Hrvaški se ne bi ponavljal, o Grčiji pa tudi vemo, da sodi vsa leta med najboljše v Evropi. Tudi tokrat so Grki sestavili zelo močno ekipo. Pri Gruzijcih bodo prav tako nastopili vsi najboljši. Ostajata še Makedonija in Nizozemska. Tudi slednja ima moštvo, ki zna igrati zelo dobro, Makedonci pa so bili vselej zelo nepredvidljivi. Ne veš, kaj lahko pričakuješ. Vsako tekmo bomo morali odigrati na 110 odstotkih.

Glede na sestavo reprezentance se je pred prvenstvom pojavilo kar nekaj dvomov v izbrano vrsto.
To smo odmislili. Konec koncev vsako leto nekdo manjka in se takoj pojavijo dvomi. Tistih 12, na začetku priprav nas je bilo 16, 17, ki so prišli v Zagreb, bo naredilo ali pa ne bo naredilo rezultat. Mislim pa, da se je letos zbrala prava druščina, ki je ustvarila dobro kemijo. Ta nam bo dala veliko energije na parketu, sam sem zelo optimističen pred prvimi tekmami. Verjamem, da bomo uspešni.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.