"Verjamem v ugoden izid"

Foto: EPA
Foto: EPA
Rokometaši velenjskega Gorenja so bili prosti v uvodnih dveh krogih pokala EHF, konec tega tedna pa je pred njimi prva tekma tretjega kroga v tem drugem jakostnem klubskem tekmovanju na stari celini.
Oglej si celoten članek

Velenjska zasedba se bo odpravila v ruski Perm, prva tekma s tamkajšnjimi Permskimi medvedi pa se bo v nedeljo, 23. novembra, pričela ob 13. uri.

Slovenski podprvak je po nekoliko "čudnih igricah" evropske rokometne zveze ostal brez nastopa v ligi prvakov, nesrečno roko je imel tudi na žrebu tretjega kroga pokala EHF, saj se bo pomeril z zasedbo iz ruskega Perma, ki je od Velenja oddaljena kar 3700 kilometrov. Velenjčani so papirnati favoriti za napredovanje v skupinski del pokala EHF, a to bodo morali dokazati na igrišču.

"Pred nami je težko gostovanje, največ negotovosti pa nam povzroča zelo dolga, kar 16-urna pot do Perma. Upam, da se ne bo še dodatno zavlekla," je pred uvodnim sezonskim nastopom na mednarodnem prizorišču dejal velenjski trener Ivan Vajdl in dodal: "Naš tekmec je zelo zanimiv, za ruske razmere igra dokaj nenavadno globoko obrambo 5-1. Po težki preizkušnji v Celju bo naša glavna naloga spočiti igralce za zahtevno gostovanje. Na voljo imamo kar nekaj posnetkov ruske ekipe, ki ji v zadnjem času ne gre najbolje v državnem prvenstvu. Na sredini tekmi je klonila proti Krasnodarju, upam, da bomo s pomočjo našega prijatelja in nekdanjega vratarja Gorenja Vasilija Dubonosova dobili posnetek te tekme. Verjamem, da bomo že na prvi tekmi v Permu iztržili ugoden izid in naredili odločen korak k uvrstitvi v skupinski del tekmovanja pokala EHF."

Velenjskega stratega poraz na sredini tekmi v Celju ni zaskrbel, najbolj usodne tekme tako ali tako sledijo maja prihodnje leto, po koncu rednega dela 1. NLB Leasing lige. "Sredina tekma v Zlatorogu je bila za nas prva resnejša preizkušnja v tej sezoni, pred njo niti nismo imeli realne slike o naši moči. V Celju smo imeli priložnost za zmago, a smo v zadnjih petnajstih minutah nekoliko popustili, kar so Celjani, ki imajo za seboj že nekaj težkih tekem v tej sezoni, s pridom izkoristili in tekmo končali v svojo korist."

Povratna tekma se bo v soboto, 29. novembra, v velenjski Rdeči dvorani pričela ob 19. uri.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.