Verstappen najhitrejši, nov polom Ferrarija

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Verstappnu najboljši startni položaj v Mehiki, Ferrarija znova razočarala.
Oglej si celoten članek

Nizozemski dirkač in letošnji svetovni prvak v formuli 1 Max Verstappen (Red Bull) je bil najhitrejši v kvalifikacijah pred VN Mehike in bo nedeljsko dirko začel s prvega startnega mesta. Poleg njega bo iz prve vrste startal Britanec George Russell (Mercedes). Tretji je bil njegov rojak in moštveni kolega Lewis Hamilton.

Oba voznika Mercedesa je na dirkališču Autodromo Hermanos Rodriguez v mehiški prestolnici ločilo le pet tisočink sekunde. Na četrtem mestu je končal domačin Sergio Perez (Red Bull). Španec Carlos Sainz (Ferrari) je bil peti, njegov moštveni kolega, Monačan Charles Leclerc pa šele sedmi. Med njiju se je kar nekoliko presenetljivo na šesto mesto vrinil Finec Valtteri Bottas (Alfa Romeo).

Foto: Profimedia Valtteri Bottas

Do konca sezone so še tri dirke, naslov prvaka pa je oddan tako med vozniki kot med konstruktorji, kjer je slavil Red Bull, a Verstappen še vedno cilja na največ zmag v eni sezoni formule 1. To se lahko zgodi že v nedeljo, saj bi to bila že njegova 14. zmaga letos.

Perez in Leclerc sta še vedno v boju za drugo mesto v skupni razvrstitvi. Voznik Ferrarija ima pred Mehičanom le dve točki prednosti.

Dirka za VN Mehike je na sporedu v nedeljo ob 21. uri.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.