Verstappen najhitrejši, težave za Pereza in Leclerca

Foto: Profimedia Max Verstappen
Verstappen prepričljivo najboljši v kvalifikacijah Barcelone.
Oglej si celoten članek

Nizozemec Max Verstappen (Red Bull) je bil najhitrejši v kvalifikacijah pred nedeljsko dirko svetovnega prvenstva formule 1 v Barceloni. Svetovni prvak in vodilni v seštevku sezone 2023 je ugnal domačina Carlosa Sainza (Ferrari), tretji je bil Britanec Lando Norris (McLaren).

Nizozemec pred osmo dirko sezone ni imel večjih težav, da je prišel do četrtega najboljšega startnega položaja letos in skupno 24. v karieri. Drugi Sainz je namreč zaostal 0,462 sekunde, bolj tesen pa je bil boj za mesta za njim.

Na koncu je na tretje startno mesto privozil Norris, ki je le za dve stotinki ugnal Francoza Pierra Gaslyja (Alpine). Iz tretje vrste pa bosta dirko začela nekdanji svetovni prvak Britanec Lewis Hamilton (Mercedes) in Kanadčan Lance Stroll (Aston Martin).

Slabše od pričakovanj sta se odrezala preostala voznika Red Bulla in Ferrarija. Pri slednjem je Monačan Charles Leclerc prišel le do 19. mesta, brez zadnjega dela kvalifikacij pa je ostal tudi Mehičan Sergio Perez. Verstappnov moštveni sotekmovalec in drugi v SP je bil le 11.

Pred nedeljsko dirko, v Barceloni se bo začela ob 15. uri, ima Verstappen v SP 39 točk prednosti pred Perezom (144-105). Tretji je domačin Fernando Alonso (Aston Martin) s 93 točkami. Alonso je bil v kvalifikacijah deveti.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.