Verstappen ne bo podlegel pritisku

Foto: EPA
Foto: EPA
Max Verstappen se po besedah šefa Christiana Hornerja ne ozira na kritiko njegovih profesionalnih kolegov.
Oglej si celoten članek

Dirkač Red Bulla Max Verstappen ima po turbulentni VN Belgije za seboj razmeroma miren konec tedna v Monzi, kjer je po zaslugi slabega starta nazadoval na enajsto, na koncu pa osvojil sedmo mesto.

Osemnajstletnik, ki je Mednarodno avtomobilistično zvezo (FIA) pripeljal do tega, da je spremenila postopek za pridobivanje dirkaške superlicence, se je zaradi nevarne vožnje na Spa-Francorchampsu znašel na udaru aktualnih in nekdanjih dirkačev.

Direktor dirk Charlie Whiting mu je izrekel blago opozorilo, kar pa bo besedah Christiana Hornerja ne bo imelo nobenega vpliva na mladega dirkača.

''V Monzi je odpeljal zelo dobro dirko in poskrbel za nekaj lepih prehitevanj, še posebej Sergia Péreza. Mislim, da se njegov pristop v primerjavi s prejšnjimi dirkami ni prav nič spremenil,'' je povedal šef Red Bulla.

''Nisem opazil, da bi imelo to nanj kakršenkoli vpliv. On je mlad fant, ki pridobiva različne izkušnje, raste in se uči. Ko pri vsakem 18-letniku, gre skozi eno uho noter, skozi drugo pa ven. Max je osredotočen na dirkanje. On je, kdor pač je. Nadaljuje z dirkanjem in ne bo se spremenil samo zato, ker nekdo meni, da bi se moral,'' je svojega varovanca upravičil Horner.

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.