Verstappen "poljubil" zaščitno ogrado

Foto: Epa verstappen Foto: Epa verstappen Foto: Epa verstappen Foto: Epa Foto: Epa
Trening je bil za nekaj minut prekinjen z rdečo zastavo.
Oglej si celoten članek

Na zadnjem prostem treningu pred popoldanskimi kvalifikacijami za nedeljsko dirko za VN Azerbajdžana v formuli 1 je najhitrejši čas postavil Francoz Pierre Gasly v Alpha Tauri. Vodilni v skupnem seštevku, Nizozemec Max Verstappen, je tretji prosti trening končal v zaščitni ogradi.

Drugi je bil najhitrejši z drugega prostega treninga, Mehičan Sergio Perez (+0,344) v Red Bullu. Britanec Lewis Hamilton, sedemkratni svetovni prvak, se je danes dopoldne odrezal veliko bolje kot v petek, ko je bil na prvih dveh treningih sedmi in 11., ter bil tretji z zaostankom 0,446 sekunde.

Četrti in peti čas sta postavila dirkača Ferrarija, Monačan Charles Leclerc (0,527) in Španec Carlos Sainz (0,755).

Verstappen (Red Bull), ki je dobil prvi prosti trening, se tokrat na progi v Bakuju ni znašel in je na polovici treninga v 15. ovinku trčil v zaščitno ogrado. Da so lahko odstranili dirkalnik, je bil trening za nekaj minut prekinjen z rdečo zastavo. Na koncu je njegov najhitrejši krog zadoščal za 15. čas. Sicer pa pri Red Bullu pričakujejo, da bodo do kvalifikacij, ki se začnejo ob 14. uri, avto popravili.

Verstappen (105 točk) ima v skupnem seštevku pred šesto dirko sezone štiri točke naskoka pred Hamiltonom (101), tretji je Lando Norris z McLarnom (56).

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 16:05 5. Junij 2021.

    Začnite delati doma. To je tist0, kar sem finančno najbolj nagrajeval. V petek sem po zaslužku 44.789 ameriških dolarjev prejšnji …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.