Verstappen prekinil Mercedesovo dominacijo

Foto: Epa
Foto: Epa
Na dirki za VN za 70 let formule 1 je zmagal dirkač Red Bulla, za njim sta se zvrstila oba Mercedesa.
Oglej si celoten članek

V Silverstonu je zmagal Nizozemec Max Verstappen (Red Bull), drugo mesto je osvojil Britanec Lewis Hamilton (Mercedes), tretje pa Finec Valtteri Bottas (Mercedes).

Za Verstappna je to deveta zmaga v formuli 1. Drugo dirko v Silverstonu v sedmih dneh, ki je obeležila 70. jubilej velikih nagrad, je dobil z odlično vožnjo in premeteno izbiro pnevmatik.

Verstappen je z odlično strategijo prekinil niz treh zaporednih Hamiltonovih zmag. Slednji je za Verstappnom zaostal dobrih enajst sekund, Bottas, ki je bil najhitrejši v kvalifikacijah, pa je bil še šest sekund počasnejši.

V skupnem seštevku vodi šestkratni svetovni prvak Hamilton, ki je dobil tri od petih dirk te sezone, na drugo mesto se je prebil Verstappen, tretji pa je Bottas.

Naslednja dirka SP bo že naslednji konec tedna v Barceloni.

F1 Štiri ekipe so se pritožile na kazen Racing Pointu

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.