Verstappen se za vedno zapisal v zgodovino Formule 1

Foto: Epa
Foto: Epa
Verstappnu prva kvalifikacijska dirka v zgodovini.
Oglej si celoten članek

Nizozemec Max Verstappen (Red Bull) je dobil prvo sprintersko dirko formule 1 in bo v nedeljo v Silverstonu pravo dirko za svetovno prvenstvo začel s prvega startnega mesta.

Na tej kvalifikacijski dirki za VN Britanije je bil drugi branilec naslova, Britanec Lewis Hamilton, tretji pa Finec Valtteri Bottas (oba Mercedes).

Foto: Epa Formula 1

Vodstvo formule ena ta konec tedna preizkuša nov način dirkaškega konca tedna. Današnja sprinterska dirka je namreč nadomestila običajne kvalifikacije.

S tem v vodstvu tekmovanja želijo poskrbeti za več dogajanja na stezi za gledalce. Novost je prvič na sporedu prav v Silverstonu. Danes so najprej izpeljali drugi prosti trening, nato pa so se dirkači pomerili na skrajšani dirki, dolgi 17 krogov oziroma okoli 100 km.

Foto: Epa Formula 1

Končni vrstni red sprinterske dirke je dal tudi startne položaje za običajno nedeljsko dirko za VN Velike Britanije (16.00), obenem pa so najboljši trije dobili nekaj točk za seštevek svetovnega prvenstva. Zmagovalcu so pripadle tri, drugemu dve in tretjemu ena točka.

Poskusno uvajanje pravil bo znova na vrsti na VN Italije, tretjič pa predvidoma na eni od neevropskih dirk, ki so ostale na koledarju letošnje sezone.

Foto: Epa Formula 1

Verstappen, ki mu je po zmagi na sprinterski dirki pripadel osmi "pole position" v karieri, je sicer dobil štiri od zadnjih petih dirk in ima zdaj 33 točk prednosti v skupnem seštevku pred Hamiltonom.

Nedeljska dirka je razprodana in bo prva pred polnimi tribunami v času pandemije novega koronavirusa.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.