Verstappen (že) v soboto osrečil domače navijače

Foto: Epa
Foto: Epa
Nizozemcu kvalifikacije na dirkališču Zandvoort.
Oglej si celoten članek

Svetovni prvak in vodilni v letošnjem svetovnem prvenstvu formule 1 Max Verstappen (Red Bull) bo nedeljsko veliko nagrado Nizozemske začel s prvega startnega mesta. Na dirkališču Zandvoort si je Nizozemec pred navdušeno domačo publiko v kvalifikacijah privozil najboljši čas. Drugi je bil Monačan Charles Leclerc (Ferrari) z 0,021 sekunde zaostanka.

Tretji je bil Španec Carlos Sainz v drugem Ferrariju, četrti pa sedemkratni svetovni prvak, Britanec Lewis Hamilton. Pred nedeljsko dirko, ki se bo začela ob 15. uri, in po 14 VN sezone v skupni razvrstitvi vodi Verstappen, ki ima 93 točk več od najbližjega zasledovalca in moštvenega sotekmovalca iz Mehike Sergia Pereza, 98 točk na tretjem mestu zaostaja Leclerc.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.