Zvezdnik ves krvav, raztrgan in v solzah le dokončal etapo

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
Fabio Aru je prav zagotovo heroj 17. etape Dirke po Španiji, potem ko je po grdem padcu ves krvav, v raztrganem dresu in solzah prikolesaril do cilja.
Oglej si celoten članek

Letošnja sezona ne gre ravno po načrtih italijanskega kolesarskega zvezdnika Fabia Aruja. Potem ko je pozimi iz Astane prestopil v vrste UAE Team Emirates, nikakor ne najde prave forme.

Lahko se pohvali zgolj s 6. mestom v skupni razvrstitvi Tour of Alps, kjer je tudi na posameznih etapah dosegel 5. in 7.mesto, na Dirki po Poljski je osvojil 10. mesto ter eno etapo na dirki Tirreno-Adriatico končal na 4. mestu. Sicer pa nima uvrstitve med prvo deseterico, kar je prava katastrofa za nekdanjega zmagovalca Vuelte.

Tudi letošnja Dirka po Španiji se nikakor ne odvija po njegovih željah, saj v skupnem seštevku zaseda 18. mesto, z zaostankom 22 minut za vodilnim Simonom Yatesom.

Čustveno Do zmage z mislijo na tragično preminulega sina

Za še posebej tragično pa se je zanj izkazala 17. etapa. Med enim izmed vzponom se mu je na kolesu odtrgala veriga, ki se mu je nato zapletla v kolo, tako da je grdo padel. Ko se je uspel pobrati, je ves krvav ter v popolnoma raztrganem dresu najprej nekaj kletvic namenil kolesu, nato pa se je odločil nadaljevati z dirko.

Kljub temu, da so mu iz ekipe svetovali, naj odneha, se  je ves v solzah odpravil naprej ter dirko herojsko tudi končal, pa čeprav je zaostal za 14 minut ter v skupnem seštevku izgubil še dodatna 4 mesta.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.