"Vesel sem, da diham"

Foto: Profimedia
Pred nekaj leti se je boril za življenje, danes kljub resnemu zdravstvenemu stanju uresničuje sanje v profesionalnem športu.
Oglej si celoten članek

Zgodba ameriškega tenisača Juana Cruza Aragona je ena najlepših na letošnjem OP ZDA. Dvaindvajsetletnik je prejšnji teden dobil tri kvalifikacijske obračune v New Yorku in se prvič v karieri uvrstil v glavni žreb turnirja za grand slam.

Aragone je bil pred petimi leti v umetni komi zaradi težav z jetri in ledvicami, ki so bile posledica alergične reakcije na zdravilo proti aknam. Za piko na i so mu leto kasneje diagnosticirali diabetes tipa 1. 

"Odpoved jeter, ledvic. V bistvu se ne spomnim točno, vendar vem, da je trajalo skoraj dve leti, preden mi je šlo na bolje," se je v velikem jabolku, kjer tradicionalno poteka zadnji grand slam sezone, spominjal 22-letnik.

"Moj pogled na svet je zelo lep. Zmaga ali poraz? Vesel sem, da diham." - JC Aragone

"Ves ta čas nisem udaril žogice. Ko mi je šlo na bolje, so mi ob pregledu krvi diagnosticirali diabetes. Če prestaneš vse to, imaš drugačen pogled na svet in na to, kaj počneš. Nisem si mislil, da bom v ponedeljek tukaj," je presenetljivo uvrstitev v glavni žreb, ki mu je prinesla 50.000 dolarjev, komentiral Američan.

Odločen je uresničiti sanje profesionalnega športnika, pri čemer si pomaga z moderno tehnologijo. Med obračunom ima pri sebi posebno napravo, ki meri raven krvnega sladkorja.

"Med dvobojem vibrira. Običajno me obvesti, da imam previsok sladkor. Takrat si moram vbrizgati inzulin, drugače je lahko zelo nevarno za moje zdravje. Med dvobojem telo sprošča hormone. Ko igram, vedno potrebujem inzulin," je pojasnil 22-letnik.

Zmaga ali poraz sta zanj drugotnega pomena. "Moj pogled na svet je zelo lep. Zmaga ali poraz? Vesel sem, da diham," je pristavil.

Američana, ki na lestvici ATP zaseda 534. mesto, je v prvem krogu OP ZDA izločil Kevin Anderson.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.