Veszprem ostaja nerešljiva uganka

Foto: EPA
Foto: EPA
Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v vnaprej odigrani tekmi 12. kroga lige Seha v gosteh izgubili proti Veszpremu s 25:32 (13:17).
Oglej si celoten članek

Potem ko so Celjani v uvodni tekmi v tem tekmovanju proti madžarskemu tekmecu izgubili z 29:34 v domači dvorani, so Veszpremu še drugič priznali premoč.

Tokratni gostitelji so bili praktično celo tekmo v vodstvu in Celjane držali na varni razdalji. Madžari so tako v svoji peti tekmi v tem tekmovanju četrtič zmagali, Štajerci pa so na svojem šestem obračunu tretjič izgubili.

Celjani so v prvem polčasu hitro zaostali, že v sedmi minuti so domači vodili s 6:1 po golu nekdanjega člana Celja Renata Sulića. Gosti so se nato prebudili in začeli nižati zaostanek, v 26. minuti so se z golom Mihe Zarabca približali le na 13:12. Toda zatem je sledil domač delni izid 4:0, polčas pa se je končal s 17:13 za gostitelje.

V drugem polčasu so domači bolj ali manj ves čas držali zanesljivo prednost, večkrat tudi petih zadetkov, v 52. minuti pa so prvič povedli za šest golov, ko je zadel Lazslo Nagy. Ko je Gašper Marguč v 56. minuti zadel za 30:23, je bil zmagovalec odločen.

Pri domačih sta bila najboljša strelca Slovenca in nekdanja igralca Celja Dragan Gajić s šestimi in Marguč s petimi zadetki, prav tako nekdanji član Celja Blaž Blagotinšek pa je prispeval zadetek. Pri gostih pa sta s sedmimi oziroma šestimi zadetki izstopala Žiga Mlakar in Zarabec.

Liga Seha, izidi:

Veszprem : Celje Pivovarna Laško 32:25 (17:13)     
Gajić 6, Marguč 5,; Mlakar 7, Zarabec 6

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.