Veter odpihnil kvalifikacije v deželi tam spodaj

Foto: Profimedia rdeča zastava avstralija motogp
Dirkači se bodo za startna mesta pomerili v nedeljo.
Oglej si celoten članek

Zaradi močnega vetra so organizatorji odpovedali sobotne kvalifikacije pred nedeljsko dirko motociklistov v razredu motoGP. Te bodo zdaj na dan dirke, točna ura še ni znana, so pa organizatorji uspeli izpeljati kvalifikacije v nižjih razredih.

Prizorišče Phillip Island je znano po hitrih ovinkih, a tudi po nepredvidljivem vremenu. V petek je tako najprej deževalo, potem je prenehalo in so dirkači vozili na suhi stezi, v soboto pa je znova deževalo in se shladilo, dirkačem je nagajal tudi veter.

Če bo možno, bodo kvalifikacije izpeljali v nedeljo pred dirko, drugače pa bo startna lista določena glede na rezultate prostih treningov. V tem primeru bi prvo startno vrsto zasedli lanski zmagovalec Maverick Vinales (Yamaha), Andrea Dovizioso (Ducati) in Cal Crutchlow (Honda).

V kvalifikacijah moto2 in moto3 so prevladovali Španci. V moto2 bo dirko s prvega mesta začel Jorge Navarro, pred Južnoafričanom Bradom Binderjem in Italijanom Luco Marinijem, v najšibkejšem razredu pa bodo v prvi startni vrsti trije Španci Marcos Ramirez, Aron Canet in Albert Arenas.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.