Veter odpihnil tekmo

Foto: EPA
Foto: EPA
Peta ekipna tekma sezone je bila zaradi vetra in sneženja odpovedana.
Oglej si celoten članek

Na Finskem so imeli tudi tokrat težave z vetrom. Začetek ekipne tekme je bil tako predviden za 16.30, a je žirija najprej preizkušnjo dvakrat prestavila, ob 17.20 pa tudi dokončno odpovedala.

"Vetrovnih razmer se ne da nadzorovati," je bil ob odločitvi tekmovalne žirije kratek športni direktor Fisa Walter Hofer. Žirija je morala tako v tej sezoni tekmo odpovedati četrtič, ali bodo tekmo skušali nadoknaditi, pa zaenkrat še ni znano.

Slovenski skakalci so sicer 6. februarja prepričljivo zmagali na zadnji moštveni tekmi, na skakalnici Holmenkollbakken v Oslu so se za njimi na odru zvrstili še Norvežani in Japonci. V Zakopanah in Willingenu se slovenskim orlom pred tem ni uspelo prebiti med trojico najboljših, so pa osvojili drugo mesto na prvi ekipni tekmi, ki jo je že novembra gostil Klingenthal. V tej sezoni so dvakrat slavili Nemci in enkrat Norvežani. Slovenija v pokalu narodov zaseda drugo mesto.

Na včerajšnji posamični tekmi v Lahtiju je Peter Prevc osvojil peto mesto, Robert Kranjec je bil 19., med dobitniki točk pa so se znašli še Anže Lanišek (25.), Jaka Hvala (28.) in Domen Prevc (29.). V Lahtiju naj bi bila jutri na sporedu nova tekma posameznikov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.