Veter odpihnil tekmo na progi Ptic roparic

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
Alpski smučarji so ostali brez zadnje tekme na znameniti ameriški progi.
Oglej si celoten članek

Premočan veter je preprečil izvedbo drugega smuka v Beaver Creeku. Na progi Ptic roparic so od četrtka do sobote izpeljali dva superveleslaloma in smuk za svetovni pokal alpskih smučarjev.

V nedeljo bi moral biti na sporedu še en smuk kot nadomestni za odpadlo tekmo v Lake Louisu, a vremenske razmere niso dopuščale varne izvedbe tekmovanja.

Superveleslalom Trojček Goggie, točke Ferkove, odstop Štuhčeve

V Beaver Creeku so v četrtek in petek izpeljali dva moška superveleslaloma. Na prvem je zmagal Švicar Marco Odermatt, na drugem je slavil Norvežan Aleksander Aamodt Kilde, ki je nato konkurenco pokoril še na sobotnem smuku.

Slovenci so v Koloradu povsem odpovedali v superveleslalomu. V tej disciplini so ostali praznih rok. Slovenska ekipa je popravila vtis na smuku. Točke sta osvojila dva Slovenca - Martin Čater s 13. in Boštjan Kline s 17. mestom.

Marco Odermatt s 346 točkami severnoameriško turnejo zapušča kot vodilni smučar v seštevku zime. Drugi je Avstrijec Matthias Mayer (310), tretji Kilde (229). Najboljši Slovenec je Žan Kranjec na desetem mestu (86) skupne razvrstitve.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.