Veter prestavil slovenske nastope

Foto: EPA
Foto: EPA
Vremenski pogoji so onemogočili izvedbo nekaterih tekmovanj v predvidenem terminu.
Oglej si celoten članek

Prireditelji olimpijskih iger v Riu de Janeiru imajo drugi tekmovalni dan kar nekaj težav z vetrom, saj so morali odpovedati veslaška tekmovanja v laguni Rodrigo de Freitas, teniške dvoboje, tudi tistega Polone Hercog in Portoričanke Monice Puig, pa so za zdaj prestavili.

V laguni piha močan veter, ki je že v soboto bičal gladino vode in povzročil visoke valove, ki so zalivali čolne. Nekatere reprezentance so zato vložile proteste, ki pa jih je Mednarodna veslaška zveza zavrnila z obrazložitvijo, da so imeli vsi čolni enake pogoje. Vreme bi se naj v prihodnjih dneh še poslabšalo, ko je na sporedu še več tekem, večji čolni bi se lahko ob tem tudi potopili.

Danes bi morali s tekmovanje začelo ob 8.30 po brazilskem času, po dveh urah prestavljanja, pa so prireditelji sprejeli odločitev in veslače poslali v olimpijsko vas.

Dva slovenska slalomista na čakanju

Tako kot veslačem in tenisačem močan veter nagaja tudi slalomistom na divjih vodah na olimpijskih igrah v Rio de Janeiru. Po prvotnem načrtu bi morali kvalifikacije kanuistov in kajakašev začeti ob 17.30 po slovenskem času, a zaradi vetra, ki premika količke oziroma vratca, so organizatorji začetek teh bojev prestavili za eno uro.

V kvalifikacijah kanuistov bo slovenske barve branil Benjamin Savšek, med kajakaši pa bo tekmoval Peter Kauzer.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.