Veteran dobil dirko slovitega rojaka, Polanc 24.

Foto: Epa
Foto: Epa
Izkušeni kolesar je še tretjič dobil dirko na severu Španije.
Oglej si celoten članek

Španec Alejandro Valverde še naprej dokazuje, da pri 40 letih še ni za staro šaro. Dobil je namreč dirko za veliko nagrado Miguela Induraina, kar je bila njegova 131. zmaga v karieri in prva letošnja.

Na dirki, ki se imenuje po njegovem slavnem kolesarskem rojaku, je bil Valverde po letu 2014 in 2018 še tretjič najboljši.

Tokrat si je kolesar Movistara na 203,2 kilometra dolgi progi priboril šest sekund prednosti pred Kazahstancem Sergejem Lucenkom, tretje mesto je z zaostankom 15 sekund zasedel še en Španec, Luis León Sánchez.

Na dirki, ki jo je leta 2013 dobil Simon Špilak, je od Slovencev tokrat nastopil le Jan Polanc (UAE Emirates), zasedel je 24. mesto, za Valverdejem je zaostal minuto in osem sekund.

Po Baskiji Prvi neposredni obračun Rogliča in Pogačarja v 2021

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.