Vettel ali Alonso? To je zdaj vprašanje.

Foto: EPA
Foto: EPA
Tri dirke pred koncem sezone formule 1 je boj za naslov svetovnega prvaka povsem odprt. Na vrhu lestvice je Sebastian Vettel, ki ima trinajst točk prednosti pred Fernandom Alonsom. Predsednik rdečih iz Maranella Luca Di Montezemolo zato na ekipo apelira, naj Špancu zagotovijo konkurenčen dirkalnik.
Oglej si celoten članek

V letošnji sezoni formule 1 se je veliko govorilo o tem, da Ferrari nima najboljšega dirkalnika, Fernando Alonso pa je z neooporečno vožnjo kljub temu dolgo časa držal vodilno mesto v skupnem seštevku svetovnega pokala. Po VN Italije, ki jo je dobil Lewis Hamilton (McLaren), pa je pravi preporod doživel Sebastian Vettel v dirkalniku Red Bulla. Aktualni svetovni prvak je dobil štiri zaporedne dirke in v točkovanju letošnjega prvenstva skočil pred Alonsa.

Foto: EPA fernando alonso Vettel je slavil tudi preteklo nedeljo v Indiji, Alonso pa si je po petem kvalifikacijskem času na dirki uspel privoziti drugo mesto in nekoliko ublažil udarec četrte zaporedne zmage nemškega dirkača. V Abu Dhabi se bo podal s trinajstimi točkami zaostanka, predsednik Ferrarija Luca Di Montezeomolo pa ekipo poziva, naj tehnično zadosti izjemni formi španskega dirkača.

''Alonso je bil v Indiji izjemen. Dirkača in ekipa še nikoli niso bili tako enotni, da dajo vse od sebe. Ekipa trdo dela na izboljšavah za zadnje tri dirke. Pripravljeni smo, da damo 120 odstotkov, tako kot Alonso. Za naslov se bomo borili do zadnjega kilometra. Zelo sem samozavesten,'' je povedal Montezemolo.

Spodbudo rdečim iz Maranella je po dirki v Indiji izrekel tudi Alonso. ''Lahko se borimo z Red Bullom, a tem trenutku nimamo avta, ki bi lahko zmagoval. Še enkrat smo videli, da je na dirki drugače kot na kvalifikacijah. Dober start, odličen prvi krog, visoka končna hitrost, prava izbira gum in moja vožnja na meji zmogljivosti so mi prinesli drugo mesto. Naredili smo vse, kar smo lahko. Če bomo zmagali, nihče ne bo mogel reči, da zaradi napak drugih, ampak zato, ker smo vedno iztisnili maksimum. Upam, da nam korak naprej uspe že v Abu Dhabiju, saj je pomembno takoj zmanjšati zaostanek,'' je povedal Alonso.

Kriza Mercedesa

Dirkač Mercedesa Michael Schumacher upa, da se je ekipa po polomiji v Indiji česa naučila. Sedemkratni svetovni prvak, ki se po koncu sezone poslavlja od formule 1, je dirko v New Delhiju končal na zadnjem mestu, medtem ko je njegov moštveni kolega Nico Rosberg z enajstim mestom za las zgrešil točke.

Schumi pravi, da je dirka v Abu Dhabiju eden izmed vrhuncev sezone. ''Celoten objekt je zelo moderen in privlačen. Čas dirke je prav tako zanimiv, saj je nekaj posebnega dirkati na prehodu iz dneva v noč. Upam, da smo se pretekli vikend nekaj naučili in bomo to uporabili v Abu Dhabiju,'' je povedal dirkač Mercedesa. Nemška ekipa je na zadnjih treh dirkah ostala brez točk. ''Sezono si želimo zaključiti v pozitivnem slogu in upam na dober rezultat naslednji vikend,'' je dodal Schumacher.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.