Vettel brez konkurence v Valencii

Foto: EPA
Foto: EPA
Dirkač Red Bulla Sebastian Vettel je zmagovalec kvalifikacij za VN Evrope. Aktualni svetoni prvak je osvojil drugi zaporedni najboljši štartni položaj v sezoni, medtem ko sta oba Ferrarijeva izpadla še pred tretjim, finalnim delom kvalifikacij.
Oglej si celoten članek

Svetovni prvak formule 1 Nemec Sebastian Vettel bo nedeljsko dirko svetovnega prvenstva v španski Valencii začel z najboljšega startnega mesta. Na današnjih kvalifikacijah si je prvo vrsto preizkušnje za VN Evrope privozil še Britanec Lewis Hamilton (Mclaren-Mercedes). Tretji čas je dosegel Venezuelec Pastor Maldonado (Williams).

Minuto pred koncem je najboljši štartni položaj še pripadal Maldonadu, nato pa je v zadnjem poskusu z izjemnim časom presenetil Vettel, ki je drugouvrščenega Hamiltona prehitel za več kot tri desetinke. Mnogi so napovedovali, da se bo po dobrih predstavah na današnjem tretjem prostem treningu v boj za najvišja mesta vmešal tudi Lotus-Renault, vendar sta Romain Grosjean in Kimi Räikkönen končala na solidnem četrtem oziroma petem mestu.

V izredno izenačenem boju sta že zelo zgodaj presenetljivo izpadla oba Ferrarijeva dirkača, Felipe Massa in Fernando Alonso. Med najboljših deset se ni uspelo uvrstiti tudi sedemkratnemu svetovnemu prvaku Michaelu Schumacherju, ki je končal na dvanajstem mestu.

Veliko razočaranje za vse španske privržence je bil izpad Alonsa, ki je zadnji del kvalifikacij zgrešil za pičle štiri tisočinke sekunde. Veliko težav s hidravliko je imel tudi Mark Webber, ki je pristal na začelju, in sicer bo štartal kot devetnajsti. Vettel si je s tem privozil še drugi zaporedni najboljši startni položaj in skupno že 33. v karieri, potem ko je z odličnim zadnjim krogom ugnal vodilnega v skupnem seštevku SP Hamiltona za 0,324 sekunde.

Na šesto mesto se je zavihtel Nemec Nico Rosberg (Mercedes), sladijo pa mu Kamui Kobajaši, Hulkenberg in Jenson Button. Prvo deseterico zaključuje Paul di Resta.

VN Evrope, Valencia, kvalifikacije:

1. Sebastian Vettel (Red Bull) 1:38,086s
2. Lewis Hamilton (McLaren-Mercedes) + 0,324
3. Pastor Maldonado (Williams-Renault) + 0,389
4. Romain Grosjean (Lotus-Renault) + 0,419
5. Kimi Raikkonen (Lotus-Renault) + 0,427
6. Nico Rosberg (Mercedes) + 0,537
7. Kamui Kobayashi (Sauber-Ferrari) + 0,665
8. Nico Hulkenberg (Force India-Mercedes) + 0,666
9. Jenson Button (McLaren Mercedes) + 0,715
10. Paul di Resta (Force India-Mercedes) + 0,906
11. Fernando Alonso (Ferrari) + 0,621
12. Michael Schumacher (Mercedes) + 0,684
13. Felipe Massa (Ferrari) + 0,694
...
19. Mark Webber (Red Bull) + 2,309

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.