Vettel in Newey bika do 2014

Foto: Žurnal24 Sebastian Vettel in Adrian newey ostajata zvesta Red Bull Renaultu. (Foto: EPA)
Aktualni prvak Sebastian Vettel bo ostal zvest Red Bullu do konca leta 2014. Enako velja za dizajnerja Adriana Neweyja. "Sebastian se v naši ekipi počuti zelo dobro in ekipa dobro dela z njim."
Oglej si celoten članek

S tem je avstrijsko-britansko moštvo prekinilo namigovanja, ki so se pojavila v zadnjem času, da bo Vettel prestopil k Ferrariju. Vebastian Vettel je na zadnji dirke lanske sezone v Abu Dabiju za seboj pustil prav voznika italijanske ekipe Fernanda Alonsa in tako postal najmlajši svetovni prvak v zgodovini formule ena. To mu je uspelo pri 23 letih, 4 mesecih in 11 dneh, hkrati pa je Vettel tudi lastnik dosežka – najmlajši zmagovalec dirke v formuli 1, saj je pri enaindvajsetih letih slavil na VN Italije. Vettel je imel veljavno pogodbo do konca te sezone z možnostjo podaljšanja za prvenstvo 2012. Zdaj torej ostaja še dve leti več. "Dobro je, da smo se dogovorili že pred začetkom sezone, saj so se pojavljale drugačne govorice. Sebastian se v naši ekipi počuti zelo dobro in ekipa dobro dela z njim," je pojasnil vodja ekipe, Christian Horner. "Zdaj se lahko posvetimo samo dirkanju." Čez 10 dni sledi prva dirka.

Z Red Bullom sodeluje že od leta 1998 in zato je bilo logično, da podaljšamo. Odločitev ni bila težka.
Christian Horner
"Skupaj smo se strinjali, da podaljšamo pogodbo do konca sezone 2014," je razložil Red Bullov svetovelec in Vettlov mentor, Helmut Marko. "Obe strani si želita nadaljvati s sodelovanjem. Ni bilo nobenih dilem." Šele nato naj bi Vettel dejansko začel razmišljati o Ferrariju oziroma še bolj resno o Mercedesu. Ob Vettlu v ekipi še nadaljna štiri leta ostaja tudi prvi mož uspehov, tehnični direktor Adrian Newey. O usodi Marka Webbra, ki ima pogodbo do konca te sezone, pa ni še nič novega.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.