"Vettel je novi Schumacher"

Foto: Žurnal24 Willi Weber in Michael Schumacher sta skupaj preživela kar nekaj uspešnih let. (
Agent najuspešnejšega dirkača v zgodovini formule 1 Michaela Schumacherja, 68-letni Willi Weber, je za nemški Bild spregovoril o trenutnem stanju svojega klienta.
Oglej si celoten članek

Willi Weber svojemu rojaku Michaelu Schumacherju ob strani stoji že vse od začetka njegovega pohoda med največje športne zvezde na našem planetu. V karieri je Weber od Schumacherjevega skupnega zaslužka dobil 20 odstotkov in zaradi tega je dobil vzdevek Gospod 20 odstotkov.

Schumacher se je pred letošnjo sezono odločil vrniti iz pokoja in pričakovanja navijačev, ki jih je še vedno zelo veliko, so bila zelo visoka. Schumi na prvih štirih dirkah nikakor ni navdušil. Le deset osvojenih točk in deseto mesto v skupni razvrstitvi je veliko razočaranje tako za nemško kot tudi svetovno športno javnost. "Michaela ni bilo tri leta in formula 1 se je v tem času zelo spremenila. Michael ne more več tako delati in testirati kot nekoč. Danes so testiranja omejena. Fizično je pripravljen kot še nikoli, toda trenutno tega ne more pokazati, ker ima šele četrti najhitrejši dirkalnik,“ je dejal Weber.

Na vprašanje, zakaj moštveni kolega sedemkratnega svetovnega prvaka Nico Rosberg dosega veliko boljše rezultate (50 osvojenih točk in drugo mesto v skupni razvrstitvi), Weber odgovarja: "Ni treba biti pameten, da ugotoviš, da se ni ujel z dirkalnikom. Boli me, ko gledam, ko ga prehitevajo, kakor na Kitajskem. Toda vrnil se bo. Če bo vse v redu, še v letošnji sezoni.

Weber se je dotaknil tudi rahlega padca Schumacherjeve popularnosti. "Vettel je novi Schumacher. On je prvi na vseh plakatih, v TV-reklamah. Michael je z odhodom napravil praznino. Toda Vettel še ni dosegel popularnosti Michaela,“ je še dejal Willi Weber.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.