Vettel ključ do Ferrarijevega uspeha

Foto: EPA
Foto: EPA
Sebastian Vettel je po besedah šefa Ferrarija močno pripomogel k stabilizaciji ekipe, ki jo je lani pretresel kadrovski tsunami.
Oglej si celoten članek

Maurizio Arrivabene je spregovoril o vplivu štirikratnega svetovnega prvaka Sebastiana Vettla, ki je ob koncu lanske sezone v Maranellu nasledil Fernanda Alonsa.
Ferrari so v zadnjem letu pretresale kadrovske spremembe. Po odhodu Stefana Domenicalija je položaj šefa ekipe začasno zasedel Marco Mattiacci, ki ga je nekaj mesecev pred začetkom letošnje sezone nasledil Maurizio Arrivabene. Rdeči so prav tako odslovili inženirja Luco Marmorinija, s položaja predsednika pa je bil razrešen Luca di Montezemolo

Alonsov odhod so zaznamovale večtedenske špekulacije, saj so bili odnosi med ekipo in dirkačem precej načeti, neuradno pa se je šušljalo, da je dvakratni svetovni prvak za predčasno slovo od Maranella, kjer je več let zaman čakal na konkurenčen dirkalnik, zahteval ogromno odškodnino.

Razprtije so zdaj preteklosti, trdi šef Ferrarija, in dodaja, da je k boljšemu vzdušju ključno pripomogel štirikratni svetovni prvak.

''Imel je velik vpliv. Vsi, ne samo jaz, temveč celotna ekipa se zelo dobro razumemo. Trdo dela in ekipi se je pridružil z velikim navdušenjem. Pomaga mi, da delamo skupaj in, kar je še pomembneje, dobro sodeluje s svojim moštvenim kolegom. Prijatelja sta. Zato sem rekel, da si želimo stabilnosti, ko sem razkril, da bo Kimi tudi v letu 2016 dirkal za Ferrari,'' je povedal Arrivabene.

Vettel si za selitev ne bi mogel izbrati primernejšega trenutka, saj je Ferrari pripravil najkonkurenčnejši dirkalnik v zadnjih letih, v prid njegovi odločitvi pa govorijo tudi velike težave francoskega proizvajalca Renault.

''Seb je fantastičen dirkač in oseba, ki s Kimijem pripomore k stabilizaciji ekipe. Pomaga nam, da se premikamo naprej. Seb se vedno smeji, ves čas je pozitiven,'' je dodal šef Ferrarija.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.