Vettel ne želi statusa prvega dirkača

Foto: EPA
Foto: EPA
Sebastian Vettel meni, da si kljub boljšim predstavam v letošnji sezoni ne zasluži statusa prvega dirkača rdečih iz Maranella.
Oglej si celoten članek

Štirikratni svetovni prvak, ki je po koncu lanske sezone v rdečem dirkalniku nasledil Fernanda Alonsa, pravi, da ne potrebuje posebnega tretmaja s strani Ferrarijevih inženirjev, čeprav ima osem dirk pred koncem prvenstva skoraj dvakrat toliko točk kot njegov moštveni kolega Kimi Räikkönen (160 > 82).

Vettel se je z drugo zmago v sezoni na dirki za VN Madžarske približal vodilnima srebrnima puščicama, nato pa v Spaju ostal praznih rok, s čimer je njegov zaostanek za Lewisom Hamiltonom narasel na 67 točk.

Nemški dirkač kljub dobrim rezultatom ne verjame, da ima realne možnosti v boju za naslov prvaka, zato je prepričan, da Ferrari ne bi smel delati razlike med svetovnima prvakoma, kot je to počel v času vladavine Michaela Schumacherja.

V primeru, da bodo njegove možnosti v boju z Mercedesom poskočile, pa Vettel priznava, da se ne bi branil pomoči moštvenega kolega.

''Če se poteguješ za naslov prvaka in kasneje v sezoni postane jasno, da je v igri za naslov samo en dirkalnik, potem je jasno, kaj moraš narediti,'' je povedal Vettel in dodal: ''Glede na naš položaj, če pogledate zaostanek, ki sem ga omenil, je najbolje, da dirkamo naprej in se osredotočimo nase ter se ne obremenjujemo z drugimi ekipami.''

Skupni seštevek (11/19):

1. Lewis Hamilton (Mercedes) 227
2. Nico Rosberg (Mercedes) 199
3. Sebastian Vettel (Ferrari) 160
4. Kimi Räikkönen (Ferrari) 82
5. Felipe Massa (Williams) 82
6. Valtteri Bottas (Williams) 79

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.