"Vettel ni več med najboljšimi dirkači na svetu."

Foto: Epa Sebastian Vettel
Nekoč tesni sodelavec Sebastiana Vettel je izrekel težko kritiko na račun štirikratnega svetovnega prvaka.
Oglej si celoten članek

Dr. Helmut Marko, glavni svetovalec moštva Red Bull, s katerim je Sebastian Vettel med letoma 2010 in 2013 nanizal štiri zaporedne naslove svetovnega prvaka, je po Nemčevi sezoni za pozabo priznal, da njihov nekdanji varovanec ni več član F1 elite.

Vettel se je v pretekli sezoni le enkrat zavihtel na najvišjo stopničko. V točkovanju prvenstva ni imel nobenih možnosti proti svetovnemu prvaku Lewisu Hamiltonu, točkno pa je zaostal tudi za Valtterijem Bottasom, Maxom Verstappnom in neizkušenim moštvenim kolegom Charlesom Leclercom.

Privoščil si je kopico začetniških napak, na stezi pa ni znal izkoristiti surove moči sicer zelo konkurenčnega Ferrarijevega motorja. Med sezono so se celo pojavile govorice, da naj bi razmišljal o koncu kariere, kar je sam odločno zanikal, krepijo pa se tudi pozivi, da potrebuje strokovno pomoč.

"Seb je velik borec in zmagovalec, vendar ima majhno pomanjkljivost... ne zna poslušati," je pred dnevi dejal njegov nekdanji moštveni kolega Max Webber.

Foto: Epa helmut marko "Na žalost moram priznati, da ne sodi več med najboljše dirkače na svetu," je Motosport-Total povedal dr. Helmut Marko. "Razvadil se je pri Red Bullu, saj smo bili v naši ekipi vedno iskreni drug z drugim. Ferrari je znan po političnih igricah znotraj ekipe. Težava je morda v tem, da je Vettel preveč iskren," je dodal.

Marko meni, da Vettel ni pričakoval tako nenadnega vzpona Leclerca, potem ko je v prejšnjih sezonah dokaj zlahka premagoval izkušenejšega Kimija Räikkönena.

"Verjetno ga je presenetilo, kako hiter je Leclerc. Toda jaz ga vseeno še ne bi odpisal," je pristavil.

Vettel in Marko sta pri Red Bullu sodelovala od leta 2009 do 2014.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.