Vettel: "Plačam, da dobim Ferrarija"

Foto: Žurnal24 Sebastian Vettel in Adrian newey ostajata zvesta Red Bull Renaultu. (Foto: EPA)
Sebastian Vettel, še vedno si dirkač Red Bulla in boš še nekaj sezon, zato malo pazi na svoje besede! "Alonsu bi plačal letne počitnice, da bi dobil rdeč dirkalnik." Se morda pri Red Bullu boji Marka Webbra?
Oglej si celoten članek
Kers, premična krilca. Nove spremembe. "Formula 1 postaja vse bolj radikalna. Vse preveč pozornosti se usmerja v šov. Je to res potrebno?" se sprašuje Vettel. Gledalci pač želijo prehitevanja, Sebastian! "Rojeni smo, da dirkamo, ne da pritiskamo na gumbe. Raje imam, da je težko prehitevati."

Čeprav ima pogodbo z Red Bullom, z ekipo, s katero je lani osvojil naslov svetovnega prvaka, in ga ta iz svojih vrst ne bo spustila še nekaj let, Sebastian Vettel nadaljuje z javnim spogledovanjem s Ferrarijem – seveda z nekaj pomoči novinarjev, ki iz dneva v dan drezajo vanj z vprašanji o najuspešnejši ekipi vseh časov. "Zadovoljen sem pri Red Bullu, a sanjam o Ferrariju," je dejal za zadnjo številko italijanske Gazzette. "Alonsu bi plačal letne počitnice, da bi dobil rdeč dirkalnik." Pred dnevi je za časnik La Stampa dejal naslednje: "Rad bi s Ferrarijem prišel na stopničke v Monzi. Nekega dne pa si v domači garaži želim ferrarija." Pravi še, da čeprav dirka za Red Bull, veliko Italijanov navija zanj.

Prvič bomo mi plen in ne lovci. To no nova izkušnja. Prezgodaj je še za napovedi. Do Bahrajna bomo še vsi izboljšali dirkalnike.
Dietrich Mateschitz

Webber enakopraven
V novi sezoni ne bo prvi favorit Red Bulla, je zatrdil lastnik ekipe, Dietrich Mateschitz. Po mnenju ekipe sta imela z Markom Webbrom tudi lani enakopraven status, a bilo je več dogodkov (Silverstone, Istanbul …), ko je bilo tudi zunanjim opazovalcem jasno, da Vettel uživa privilegiran status. "Sebastian je zelo motiviran, Mark nič manj. Ne bosta si izmenjavala daril. Pričakujem podobno situacijo, kot je bila lani. Oba imata proste roke, da dirkata med sabo. Svoje strategije ne bomo spremenili," je manj kot mesec dni pred uvodno dirko sezone dejal Mateschitz. "Mark je vrhunski dirkač, je na enaki ravni kot Sebastian. Oba sta izjemna dirkača. Imata tudi pravi značaj." Vprašanje je, ali bi se s tem strinjal Vettlov mentor, Helmut Marko.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.