Vettel preprečil Hamiltonov hat-trick

Foto: EPA
Foto: EPA
Prva dva prosta treninga pred VN Kanade v Montrealu je dobil dirkač McLarna Lewis Hamitlon, ki se mu je še najbolj približal trenutno vodilni v skupnem seštevku Fernando Alonso. Zadnji trening pred kvalifikacijami pa je pripadel dirkaču Red Bulla Sebastianu Vettelu.
Oglej si celoten članek

Na zadnjem prostem treningu pred nedeljsko VN Kanade v Montrealu pa je bil najhitrejši Sebastian Vettel. Voznik Red Bulla je za vsega šest tisočink sekunde prehitel skupno vodilnega Španca Fernanda Alonsa (Ferrari), tretji pa je bil najhitrejši s prvih dveh treningov, Britanec Lewis Hamilton (McLaren).

Nekdanji svetovni prvak v formuli 1 Britanec Lewis Hamilton je bil najhitrejši na petkovem drugem treningu pred nedeljsko dirko svetovnega prvenstva, veliko nagrado Kanade. V upanju na prvo zmago v sezoni je bil dirkač McLarna na dirkališču Gillesa Villeneuva le 0,054 sekunde hitrejši od vodilnega v SP, Španca Fernanda Alonsa (Ferrari).

Tretji je bil drugi voznik Ferrarija Brazilec Felipe Massa, za njim pa se je uvrstil dvakratni svetovni prvak Nemec Sebastian Vettel v Red Bullu. Vettel si je na uvodnih treningih prislužil opozorilo prirediteljev dirke, potem ko se je z bolidom dotaknil prednjega krilca dirkača Williamsa, Brazilca Bruna Senne. Prvi trening je za nekaj časa prekinila tudi nesreča Heikkija Kovalainena, ki pa jo je odnesel nepoškodovan. Hamilton, ki ima doslej v Montrealu že tri najboljše startne položaje, je bil najhitrejši tudi na prvem prostem treningu.

V SP je na prvem mestu Alonso s 76 točkami, tremi več od Vettla in Avstralca Marka Webbra (Red Bull) na drugem mestu. Kvalifikacije bodo na sporedu v soboto ob 19. uri.

Kvalifikacije za sedmo dirko svetovnega prvenstva bodo na sporedu ob 19. uri po slovenskem času.

VN Kanade, Montreal, tretji prosti trening:

1. Sebastian Vettel (Red Bull) 1:14,442
2. Fernando Alonso (Ferrari) + 0,006
3. Lewis Hamilton (McLaren) + 0,270
4. Mark Webber (Red Bull) + 0,282
5. Pastor Maldonado (Williams) + 0,313
6. Felipe Massa (Ferrari) + 0,325
7. Michael Schumacher (Mercedes) + 0,354

VN Kanade, Montreal, drugi prosti trening:

1. Lewis Hamilton (McLaren) 1:25,259
2. Fernando Alonso (Ferrari) + 0,054
3. Felipe Massa (Ferrari) + 0,151
4. Sebastian Vettel (Red Bull) + 0,272
5. Paul Di Resta (Force India) + 0,285
...
7. Michael Schumacher (Mercedes) + 0,438

VN Kanade, Montreal, prvi prosti trening:

1. Lewis Hamilton (McLaren) 1:15,564
2. Sebastian Vettel (Red Bull) + 0,118
3. Nico Rosberg (Mercedes) + 0,218
4. Fernando Alonso (Ferrari) + 0,278
5. Mark Webber (Red Bull) + 0,333
...
9. Michael Schumacher (Mercedes) + 0,700

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 12:09 9. Junij 2012.

    ** Komentar je bil zaradi neprimerne vsebine odstranjen **

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.