Vettel prvič za volanom Ferrarijevega dirkalnika

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
Nekdanji svetovni prvak formule 1 Sebastian Vettel, ki je po zadnji letošnji dirki zapustil ekipo Red Bull, je opravil prve kroge z dirkalnikom novega delodajalca Ferrarija. Na domači testni stezi ekipe iz Maranella v Fioranu je danes dopoldne preizkusil dve leti star dirkalnik F2012.
Oglej si celoten članek

Sebastian Vettel ni izgubljal časa po selitvi od avstriske k italijanski ekipi. Pogodba z Red Bullom se je iztekla v petek opolnoči, danes dopoldne pa je že oblekel rdeči kombinezon.

Najprej je sedel za volan Ferrarija 458 Italia, potem pa še v dirkalnik formule 1, v stari model F2012, ki so ga Italijani v svetovnem prvenstvu uporabljali pred dvema letoma. Imel je tudi posebno čelado, na kateri je bil napis Moj prvi dan s Ferrarijem, poročajo italijanski mediji.

Dolgo čakali na uradno potrditev

Vettel je po dolgem ugibanju, da bo konec sezone zapustil Red Bull, pri katerem se zadnje leto po osvojenih štirih naslovih prvaka v letih 2010, 2011, 2012 in 2013 ni več počutil najbolje, to tudi potrdil. Pred kratkim je z italijansko ekipo podpisal triletno pogodbo, v moštvu pa je zamenjal Španca Fernanda Alonsa.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.