Vettel razmišljal o odhodu iz F1

Foto: EPA
Foto: EPA
Sebastian Vettel je zaradi menjave osemvaljnih motorjev s šestvaljniki razmišljal celo o odhodu iz najodmevnejšega dirkaškega tekmovanja na svetu.
Oglej si celoten članek

Štirikratni svetovni prvak Sebastian Vettel je bil že pred začetkom letošnje sezone eden najglasnejših kritikov novega pravilnika, ki je naposled ključno pripomogel h koncu njegove dominacije. Nekaj podobnega se je zgodilo že leta 2005, potem ko je Michael Schumacher v sezoni prej nanizal 13 zmag, kar je F1 zreduciralo na monotone nedeljske popoldneve. 

Komisarji so takrat z novimi pravili uspešno prekinili dominacijo Ferrarija, zato se je Vettel upravičeno bal za svojo prihodnost. Njegovi strahovi so se uresničili že v uvodnem delu sezone, ko se je njegova Renaultova pogonska enota izkazala za nekonkurenčno dominantnemu Mercedesu

Stopa v neznano

"Seveda, človek razmišlja o marsičem," je v intervjuju za Auto Motor und Sport povedal Vettel. "Kar naenkrat ti manjkata dva cilindra. Dirkalnika ne moreš vžgati, temveč ga zažene računalnik. Človek se vpraša ‘kaj ima to z dirkanjem?’ Toda, kakšne so alternative? Dirkalniki so počasnejši, a še vedno hitrejši od vseh ostalih," je dodal aktualni svetovni prvak, ki se bo v Abu Dabiju poslovil od dolgoletnega naziva.

Vettel bo po koncu sezone zapustil RedBull in se preselil k Ferrariju, čeprav na uradno potrditev še čakamo. "Upam, da bomo kmalu oznanili, kaj se dogaja, a potrebno je ostati potrpežljiv. Zavedam se, da je pred mano težka naloga, še posebej zdaj, ko ima Mercedes takšno premoč. Stopam v neznano, kar je vedno tvegano. Če ne bi verjel, da sem lahko tam uspešen, si tega ne bi upal narediti," je zaključil 27-letnik.

Več o dogajanju v F1 preberite na: 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.