Vettel s prvega mesta, Hamilton četrti

Foto: Epa sebastian vettel
Dirkač Ferrarija Sebastian Vettel je dobil kvalifikacije pred nedeljsko dirko za VN Kanade.
Oglej si celoten članek

Sebastian Vettel (Ferrari) je bil v kvalifikacijah za dirko v Montrealu, kjer je dosegel že svoj 54. najboljši starti položaj.

V drugi vrsti se mu je pridružil Valteri Bottas (Mercedes), ki je za štirikratnim svetovnim prvakom zaostal manj kot desetinko sekunde.

Mladi Nizozemec Max Verstappen (Red Bull), ki je dobil vse tri proste treninge, je zabeležil tretji čas kvalifikacij, četrtega pa je vpisal aktualni svetovni prvak Lewis Hamilton (Mercedes). Britanec je za Vettlom zaostal dobri dve desetinki. 

S petega mesta bo dirko začel Kimi Räikkönen (Ferrari), s šestega pa Daniel Ricciardo (Red Bull).

Sedmi je bil Nico Hülkenberg (Renault), osmi Esteban Ocon (Force India), deveti Carlos Sainz (Renault), deseti pa Sergio Pérez (Force India). Vettel je osvojil četrti pole position v sezoni in prvega po VN Azerbajdžana.

Dirka za VN Kanade bo sedma preizkušnja sezone 2018, začela pa se bo ob 20.10 po srednjeevropskem času.

V skupnem seštevku po šestih dirkah vodi Hamilton (110 točk) pred Vettlom (96) in Ricciardom (72).
 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.