Vettel še 13-ič na čelu kolone

Foto: EPA vettel vn japonske Foto: EPA kvalifikacije vn japonske vettel Foto: EPA kvalifikacije vn japonske vettel Foto: EPA kvalifikacije vn japonske vettel Foto: EPA kvalifikacije vn japonske button Foto: EPA kvalifikacije vn japonske button Foto: EPA kvalifikacije vn japonske vettel button hamilton
Le kdo lahko ustavi Sebastiana Vettla? Nemec si je v Suzuki na kvalifikacijah za VN Japonske privozil še 13. najboljši startni položaj v sezoni in tudi za teoretični naslov svetovnega prvaka potrebuje le še točko. Michael Schumacher je bil naknadno kaznovan in bo startal kot osmi.
Oglej si celoten članek

Vodilni v svetovnem prvenstvu formule 1 Nemec Sebastian Vettel si je tudi v kvalifikacijah pred nedeljsko dirko za veliko nagrado Japonske v Suzuki privozil najboljši startni položaj. Dirkač Red Bulla je bil devet tisočink sekunde hitrejši od edinega preostalega tekmeca v boju za naslov, Britanca Jensona Buttna (McLaren) na drugem mestu.

Za Vettla je bil to že dvanajsti najboljši startni položaj na dosedanjih 15 dirkah sezone. Štiriindvajsetletniku je najboljši čas dneva uspel prav v zadnjem krogu, uspeh pa je pospremil z vzklikom: "Yes, Baby!"

Na tretjem mestu je kvalifikacije končal še en Britanec in moštveni kolega Buttna v McLarnu, Lewis Hamilton. Za njim sta se na četrtem oziroma petem mestu zvrstila Ferrarijeva dirkača Brazilec Felipe Massa in Španec Fernando Alonso, šesti čas je dosegel Avstralec Mark Webber (Red Bull). Michael Schumacher je bil sedmi. Vettel na nedeljski dirki potrebuje zgolj točko, pa bo ubranil naslov svetovnega prvaka.

Suzuka, VN Japonske, kvalifikacije:

1.  Sebastian Vettel      Red Bull-Renault     1:30.466
2.  Jenson Button         McLaren-Mercedes      +0,009
3.  Lewis Hamilton        McLaren-Mercedes      +0,151
4.  Felipe Massa          Ferrari               +0,338
5.  Fernando Alonso       Ferrari               +0,420
6.  Mark Webber           Red Bull-Renault      +0,690
7.  Kamui Kobajaši        Sauber-Ferrari           -
8. Michael Schumacher    Mercedes               -
9.  Bruno Senna            Lotus-Renault           -
10. Vitalij Petrov         Renault                        -

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.