Vettel spet pred Hamiltonom

Foto: Epa sebastian vettel
Vodilni dirkač prvenstva si je privozil tretji zaporedni "pole position".
Oglej si celoten članek

Nemec Sebastian Vettel (Ferrari) je bil najhitrejši v kvalifikacijah pred nedeljsko dirko svetovnega prvenstva formule 1 v Bakuju.

Za Vetttla je to tretji zaporedni "pole position". Tik za štirikratnim svetovnim prvakom bo dirko začel Britanec Lewis Hamilton (Mercedes).

S tretjega in četrtega mesta pa bosta startala Finec Valtteri Bottas (Mercedes) in Avstralec Daniel Ricciardo (Red Bull), lani zmagovalec azerbajdžanske velike nagrade.

V skupni razvrstitvi ima Vettel po treh dirkah devet točk prednosti pred Hamiltonom. Dirkač Ferrarija je dobil uvodni letošnji dirki v Avstraliji in Bahranju, na zadnji dirki za VN Kitajske pa se je zmage veselil Ricciardo.

Za Vettla je bil to že 53. najboljši startni položaj v karieri.  Več od njega jih imajo samo Hamilton (73), Michael Schumacher (68) in Ayrton Senna (65).

Četrta dirka sezone v Bakuju se bo začela v nedeljo ob 14.10.

Foto: Epa sebastian vettel lewis hamilton valteri bottas

VN Azerbajdžana, kvalifikacije:

1. Sebastian Vettel (Ferrari) 1:41.498
2. Lewis Hamilton (Mercedes) +0.179
3. Valtteri Bottas (Mercedes) +0.339
4. Daniel Ricciardo (Red Bull/Renault) +0.413
5. Max Verstappen (Red Bull/Renault) +0.496
6. Kimi Raikkonen (Ferrari) +0.992
7. Esteban Ocon (Force India/Mercedes) +1.025
8. Sergio Perez (Force India/Mercedes) +1.049
9. Carlos Sainz (Renault) +1.853
10. Lance Stroll (Williams/Mercedes) /
...

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.