Vettel želi do naslova v slogu

Foto: EPA
Foto: EPA
Red Bullov tehnični vodja Adrian Newey je bil v pogovoru za Autosport poln pohval na račun aktualnega in po vsej verjetnosti tudi bodočega svetovnega prvaka Sebastiana Vettla.
Oglej si celoten članek

Po mnenju Adriana Neweyja je Sebastian Vettel z zadnjimi predstavami dokončno zaprl usta vsem dvomljivcev, ki so trdili, da Nemec ni zmožen spektakularnih in dih jemajočih prehitevanj. Kot dokaz je izpostavil izjemno prehitevaje rojaka legendarnega Michaela Schumacherja na zadnji dirki za VN Italije v Monzi, ko je Vettel pri izhodu iz ovinka Curva Grande pri okoli 160 kilometrov na uro zapeljal na zelenico in pri tem prehitel do takrat vodilnega Španca Fernanda Alonsa v Ferrariju. Newey je dodal, da bi Vettel lahko počakal do prvih postankov v boksu, a se je raje odločil za težji način. "Sebastian se ne želi pripeljati do naslova, temveč si ga resnično želi zaslužiti," je Newey dejal za Autosport in dodal: "Tisto, kar ste videli v Monzi, je bila res hrabra poteza. Vedeli smo, da bo Seb težko prevzel vodstvo. Lepo priložnost bi imel ob prvih postankih, vendar bi bilo zelo težko, če ne bi uspelo."

Newey je pohvalil tudi vedno boljše dirkaške sposobnosti Vettla, ki naj bi zdaj končno potrdil, da so bili vsi njegovi kritiki v krepki zmoti. Ob tem je dodal, da je Nemec, ki že na naslednji dirki v Singapurju lahko drugič zapored postane svetovni prvak, na zadnjih dirkah nekajkrat na izjemno drzen način prehiteval svoje tekmece. "Kar pri njem navdušuje, je, da nikoli ne naredi dvakrat iste napake. Uči se in zna odgovoriti na kritike. Lani so govorili, da je odličen dirkač, če je v vodstvu, a da ne zna prehitevati. Po zadnjih dirkah tega ne morejo več govoriti," je še dejal Adrian Newey.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.