Vettlove provokacije izzvale bes dirkačev

Foto: EPA
Foto: EPA
Dirkači formule 1 so prepričani, da bo Sebastian Vettel (Red Bull) z neprimernimi izjavami izgubil spoštovanje svojih rivalov.
Oglej si celoten članek

Svetovni prvak Sebastian Vettel je poskrbel za razburjenje v paddoku formule 1, potem ko je po dirki za VN Singapurja rivale posredno obtožil, da njihovi delovni procesi niso tako intenzivni kot je to v navadi pri Red Bullu. ''Ko večina namaka svoja j***a v bazenu, mi še vedno trdo delamo, da se bomo na dirki dobro odrezali,'' je povedal Vettel.

Nemški dirkač je bil v letošnji sezoni večkrat tarča navijačev, ki so ga nekajkrat glasno izžvižgali. Dirkači formule 1 so sprva stopili v bran svetovnemu prvaku, po njegovih nedavnih provokacijah pa niso bili tako prizanesljivi.

''Sebastian si je žvižge nakopal sam. Govori o namakanju v bazenu in kako delajo cele dneve in noči. Ne more vedeti, ali njegova ekipa dela več kot ostale. Tudi mi damo vse od sebe. Skoraj bi mu ukradel najboljši startni položaj in če bi mi uspelo, bi mi šlo na smeh. Sebastian bi moral manj razmišljati o mojih j****h in več o samemu sebi. S takšnimi izjavami bo izgubil spoštovanje dirkačev,'' je povedal Nico Rosberg (Mercedes).

Foto: EPA sebastian vettel Podobnega mnenja je tudi njegov moštveni kolega Jenson Button. ''Narobe ima, da tako govori. Očitno ne delamo dovolj dobro, da bi premagali Red bull, a to ne pomeni, da se ne trudimo po najboljših močeh. Vse ekipe delajo tako trdo kot Red Bull,'' je povedal Britanec.

Vettel se norčuje

Nad Vettla so se v zadnjih dneh zgrnili očitki, da na svojem dirkalniku uporablja nedovoljen sistem proti zdrsavanju koles. Olje na ogenj je prilil lastnik Minardija Giancarlo Minardi, ki je prepričan, da ima Vettlov dirkalnik drugačen zvok.

Trikratni svetovni prvak je bil v zadnjih treh letih izjemno dominanten, kar je vzbudilo dvome, da Red Bull zmaguje le po zaslugi genialnega inženirja Adriana Neweyja.

Vettel se je v odgovoru na vprašanje o morebitnih nepravilnostih na dirkalniku ponorčeval iz svojih tekmecev. ''Zvok dirkalnika je podoben tistemu, ki ga naredi motor z uporabo sistema proti zdrsavanju koles. Ponosni smo na sistem, ki ga imamo, saj ostali ne bodo nikoli ugotovili, kako nam je uspelo,'' je povedal Vettel in s tem še dodatno razburil svoje rivale.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 18:11 4. Oktober 2013.

    Pa kje ste vi???!!! Ta novica je stara vsaj 1 teden!!!!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.