Vettlu grozi kazen

Foto: Epa sebastian vettel
Zaplet v kvalifikacijah za Veliko nagrado Brazilije.
Oglej si celoten članek

Britanec Lewis Hamilton (Mercedes), ki si je že pred koncem sezone formule 1 zagotovil naslov prvaka za leto 2018, bo predzadnjo dirko v Braziliji začel s prvega mesta. Na kvalifikacijah v Sao Paulu je ugnal največjega tekmeca Nemca Sebastiana Vettla (Ferrari). A startni vrstni red se bo morda do dirke, ki se bo začela v nedeljo ob 18.10 po slovenskem času, še spremenil, saj Vettlu zaradi prekoračitve hitrosti v boksih grozi kazen.

Iz druge vrste bosta začela finska druga voznika obeh ekip, Mercedesov Valtteri Bottas je ugnal Ferrarijevega Kimija Räikkönena, tretja vrsta pa bo v barvah Red Bulla, saj je Nizozemec Max Verstappen dosegel peti čas, Avstralec Daniel Ricciardo pa šestega.

V formuli 1 je neznanka le še konstruktorski seštevek; Mercedes lahko osvoji tudi to lovoriko že v Braziliji, če Ferrariju ne bo uspelo dobiti vsaj 13 točk več od nemške ekipe.

Za Hamiltona je bil današnji "pole position" jubilejni deseti v sezoni, 82. v karieri, za Mercedes pa peti zaporedni na dirkališču v Interlagosu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.