Vettlu pole desetinko pred Hamiltonom!

Foto: Žurnal24 Sebastian Vettel (Red Bull) Foto: Žurnal24 Lewis Hamilton (McLaren) in Sebastian Vettel (Red Bull) Foto: Žurnal24 Mark Webber (Red Bull) Foto: Žurnal24 Sebastian Vettel (Red Bull) in Paul di Resta (Force India) Foto: Žurnal24 Jenson Button (McLaren) Foto: Žurnal24 Lewis Hamilton (McLaren) Foto: Žurnal24 Nick Heidfeld je dvakrat ostal brez točk, enkrat pa je bil na stopničkah. (Foto: Foto: Žurnal24 Sebastian Vettel (Red Bull) Foto: Žurnal24 Pastor Maldonado (Williams) Foto: Žurnal24 Vitalij Petrov (Renault) Foto: Žurnal24 Kamui Kobajaši (Sauber) Foto: Žurnal24 Lewis Hamilton (McLaren) Foto: Žurnal24 Michael Schumacher (Mercedes) Foto: Žurnal24 Sebastian Vettel (Red Bull) Foto: Žurnal24 Felipe Massa (Ferrari) in Mark Webber (Red Bull) Foto: Žurnal24 Sergio Perez (Sauber) Foto: Žurnal24 Nick Heidfeld (Renault) Foto: Žurnal24 Red Bullova garaža (mahaniki) Foto: Žurnal24 Jenson Button (McLaren) in Felipe Massa (Ferrari) Foto: Žurnal24 Rubens Barrichello (Williams) Foto: Žurnal24 Mark Webber (Red Bull) Foto: Žurnal24 Jaime Alguersuari (Toro Rosso) Foto: Žurnal24 McLarnovi mehaniki postanek boks Foto: Žurnal24 Kamui Kobajaši (Sauber) Foto: Žurnal24 Mark Webber (Red Bull) in Nico Rosberg (Mercedes) Foto: Žurnal24 Vitalij Petrov (Renault) Foto: Žurnal24 pnevmatike Pirelli Foto: Žurnal24 Sebastian Vettel (Red Bull) Foto: Žurnal24 Prvi trije na kvalifikacijah v Sepangu: tretji Webber, prvi Vettel in drugi Hami Foto: Žurnal24 Lewis Hamilton (McLaren) Foto: Žurnal24 Sebastian Vettel in Mark Webber (oba Red Bull)
Sebastian Vettel (Red Bull) je z desetinko prednosti pred Lewisom Hamiltonom (McLaren) osvojil najboljši startni položaj za VN Malezije. Fernando Alonso (Ferrari) je na petem mestu zaostal sekundo.
Oglej si celoten članek

Razlike med Red Bullom in McLarnom takorekoč ni več, pri čemer je treba poudariti, da so biki prvič uporabljali Kers. Pole position za drugo dirko sezone si je z le desetinko sekunde prednosti pred Lewisom Hamiltonom (McLaren) zagotovil aktualni prvak in zmagovalec uvodne dirke, Sebastian Vettel (Red Bull). Prva vrsta je tako enaka tisti izpred 14 dni, Nemec pa bo dirkal za svojo četrto zmago v nizu. Mark Webber (Red Bull) in Jenson Button (McLaren) sta na sobotnih kvalifikacijah na tretjem in četrtem mestu zaostala le tri desetinke. Nato pa sledi razmak kar šestih desetink do petouvrščenega Fernanda Alonsa (Ferrari). Zdaj je jasno, da je ekipo poskočnega konjiča ujel Renault. Nick Heidfeld (Renault) je pustil za sabo slabe kvalifikacije iz Melbourna in bil šesti. Blizu sta mu bila še Felipe Massa (Ferrari) in Vitalij Petrov (Renault). Nato je sledila druga "luknja": pol sekunde za rdečimi sta končala Nico Rosberg (Mercedes) in Kamui Kobajaši (Sauber).

Ferrari tako kot na prvi VN tudi v Sepangu ni dovolj hiter. Fernando Alonso je po kvalifikacijah iskal razlog: "Pnevmatike so za vse enake, tako da to ni težava. Danes je aerodinamika 90 odstotkov rezultata in na njej bomo morali resno delati." Še dobro, da je sezona dolga, je sklenil.

"Ne smem biti razočaran. Zadnji hiter krog sicer nisem odpeljal brezhibno. V enem od zavojev sem nekaj malega izgubil," je po drugem kvalifikacijskem rezultatu dejal Hamilton. "Red Bullu smo se še nekoliko približali." Pravzaprav so ga že povsem ujeli. Vettel je poudaril, da brez Kersa ne bi bil na polu: "Za nas je to zelo naporen vikend, saj včeraj nisem našel pravega ritma. Če danes ne bi imeli Kersa, najbrž ne bi bil prvi. Zato gre čestitka mehanikom." Button je bil prijetno presenečen nad konkurenčnostjo McLarna: "Kaže, da bo dobra dirka! Veliko bližje smo Red Bullu, kot si je kdorkoli mislil, za nami pa je kar velika luknja."

Za razliko od VN Avstralije se je v Sepangu vseh 24 dirkačev kvalificiralo na dirko, tudi dirkača Hispenie sta bila na zadnjih dveh mestih sekundo oziroma celo dve znotraj 107 odstotkov časa najhitrejšega. Prvi del kvalifikacij presenečenj ni prinesel, pa čeprav gotovo na več računa Williams: Pastor Maldonado bo startal kot 18., Rubens Barrichello pa se je komaj prebil med 17. Z 1:36,744 je bil najhitrejši Massa. V drugem delu kvalifikacij, ko je s sekundo in pol zaostanka Michael Schumacher (Mercedes) obstal na 11. mestu (izgovarjal se je na težave z zadnjim premičnim krilcem, ki naj ne bi deloval, kot je treba), je bil z 1:35,568 najhitrejši Button. Oba McLarna sta bila pred Red Bulloma. Napoved za sila izenačeno dirko. Z zgolj 16. mestom je manj od potenciala dosegel novinec Sergio Pérez (Sauber), če vemo, da je bil njegov ekipni kolega med 10. Vrhunec, dirka, sledi v nedeljo ob 10.00 po srednjeevropskem času (s komentarjem v živo na zurnal24.si).

Kvalifikacije za VN Malezije 2011 (startna mesta):

1. Sebastian Vettel (Red Bull Renault) 1.34,870
2. Lewis Hamilton (McLaren Mercedes) +0,104

3. Mark Webber (Red Bull Renault) +0,309
4. Jenson Button (McLaren Mercedes) +0,330
5. Fernando Alonso (Ferrari) +0,932
6. Nick Heidfeld (Renault) +1,254
7. Felipe Massa (Ferrari) +1,381
8. Vitalij Petrov (Renault) +1,454
9. Nico Rosberg (Mercedes) +1,939
10. Kamui Kobajaši (Sauber Ferrari) +1,950

11. Michael Schumacher (Mercedes)
12. Sebastien Buemi (Toro Rosso Ferrari)
13. Jaime Alguersuari (Toro Rosso Ferrari)
14. Paul Di Resta (Force India Mercedes)
15. Rubens Barrichello (Williams Cosworth)
16. Sergio Perez (Sauber Ferrari)
17. Adrian Sutil (Force India Mercedes)

18. Pastor Maldonado (Williams Cosworth)
19. Heikki Kovalainen (Lotus Renault)
20. Jarno Trulli (Lotus Renault)
21. Timo Glock (Virgin Cosworth)
22. Jerome ’Abrosio (Virgin Cosworth)
23. Vitantonio Liuzzi (Hispania Cosworth)
24. Narain Karthikejan (Hispania Cosworth)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.