Vidal uradno obtožen, a ostaja v ekipi

Foto: EPA
Foto: EPA
Vezist Juventusa kljub obtožbi zaradi povzročitve prometne nesreče v pijanem stanju ostaja del reprezentance Čila na domači Copi Américi.
Oglej si celoten članek

Artura Vidala so v sredo popoldne na sodišču v San Bernardu uradno obtožili povzročitve prometne nesreče v pijanem stanju. Vezista Juventusa so pridržali v torek, potem ko je doživel prometno nesrečo na južni cesti št. 5 okoli 23. ure po lokalnem času. Vidal je vozil svojega ferrarija 458 Italia. Čile slovi po svoji strogi zakonodaji glede vožnje pod vplivom alkohola.

Vidalu so na sodišču v sredo odvzeli vozniško dovoljenje in zoper njega podali uradno obtožbo. A kljub temu bo ostal del reprezentance na domači Copi, ki jo je Čile dobro začel predvsem po zaslugi Vidala.

Selektor Jorge Sampaoli se je sestal s predsednikom zveze Sergiem Jaduejem in po sestanku je postalo jasno, da bo Čile svoj prvi celinski naslov še naprej lovil z Vidalom v svojih vrstah.

"Bomo videli, kako bo z njim. Za nas je zelo pomemben igralec. Naredil je napako, ki pa za nas ni zadosten razlog, da bi ga izključili iz ekipe. Vsi smo bili v skrbeh zanj in za njegovo družino. Zaveda se, da je naredil napako. Ekipi smo dali prost dan, kot je bilo predvideno in mislim, da to ne bo imelo takšnega vpliva, kot se špekulira v medijih," je Sampaoli dejal na novinarski konferenci.

"On je igralec, ki nam je dal ogromno. Vedno je imel dober odnos, zavezan je Čilu. Lažje bi ga bilo izključiti, kot vključiti. Pač ni znal kontrolirati svojega prostega časa. To bomo razrešili interno," je dodal Sampaoli.

Vidal je v prvih dveh kolih skupinskega dela Cope zabil tri gole. Proti Ekvadorju (2:0) je zabil dvakrat, proti Mehiki (3:3) pa enkrat. Čile pred zadnjo tekmo z Bolivijo zaseda vrh lestvice v svoji skupini.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.