Huda nesreča na začetku dirke, ki je bila prekinjena

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Na VN Britanije se je vse skupaj zapletlo že na začetku.
Oglej si celoten članek

Velika nagrada v slovitem Silverstonu se je začela z nesrečo ob startu, vpletenih je bilo več dirkačev, najhuje jo je skupil Kitajec Guanyu Zhou. Tega je katapultiralo v zrak, obrnilo na glavo, s precejšnjo hitrostjo pa je priletel v ogrado. Pesek ob progi, ki je namenjen zaustavljanju dirkalnikov ob nesrečah in napakah, tokrat ni pomagal, bolid Alfe Romee pa je celo preletel zaščitne pnevmatike. V Kitajca je priletel sicer domačin George Russell v Mercedsesu.

 V ozadju je nato ob zaviranju in manevrih trčilo še nekaj bolidov, dirka pa je bila prekinjena po prvem krogu.

Po prvih informacijah jo nihče od dirkačev ni resneje skupil. "Glede na videno, jo je Zhou dobro odnesel. Je pri zavesti in se pogovarja, ni nobenih zlomov," so po radijski povezavi kasneje obvestili zaskrbljeno javnost.

Foto: Profimedia GuanyuZhou

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.