Vidmar naj bi bil nared v enem mesecu

Foto: Žurnal24 Gašper Vidmar naj bi bil za normalne treninge nared v enem mesecu. (Foto: Reuter
"Po napovedih zdravnikov pa bi lahko začel normalno trenirati in igrati čez približno en mesec," sporoča Gašper Vidmar, ki je zaradi strganih kolenskih vezi s parketa odstoten od sredine novembra.
Oglej si celoten članek

Center slovenske košarkarske reprezentance Gašper Vidmar, ki je od 14. novembra lani zaradi strganih križnih vezi na prisilnem počitku, je v Nemčiji opravil zdravniški pregled. Ta je pokazal, da je vez v dobrem stanju, tako da bo kmalu začel z lažjimi treningi. "V Nemčiji so preverili, kako dolga je križna vez, tam sem opravil tudi rentgen, ki je pokazal, da je z njo vse v redu, stabilno pa je tudi koleno. V Turčiji me zdaj čaka še pregled mišice, oziroma primerjava razlike med mišico na zdravi in poškodovani nogi. Zdaj že lahko začnem z lažjimi treningi, ki še ne smejo vsebovati telesnega kontakta, po napovedih zdravnikov pa bi lahko začel normalno trenirati in igrati čez približno en mesec," je povedal Vidmar, ki je kondicijo in moč vzdrževal v fitnesu.

Nekdanji košarkar Janč, Geoplina Slovana in Uniona Olimpije si je križne vezi strgal v petem kolu turškega prvenstva, v katerem je Fenerbahče Ülker doma gostil Medical Park (78:55). Vidmar je na svetovnem prvenstvu v Turčiji leta 2010, kjer je slovenska reprezentanca osvojila osmo mesto, v povprečju zbral 5,8 točke in 3,2 skoka na tekmo, v evroligi 8,5 točke in 4,8 skoka v slabih 20 minutah na parketu, v turški ligi pa v 14 minutah 7,3 točke in 3,8 skoka.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.