Vijoličasti v gosteh ugnali Juve

Foto: EPA
Foto: EPA
Neustavljivi Mohamed Salah je Fiorentini z dvema goloma prinesel veliko zmago na prvi tekmi polfinala italijanskega pokala pri Juventusu (1:2).
Oglej si celoten članek

Juventus italijanskega pokala ni osvojil že okroglih 20 let, toda trener Massimiliano Allegri se je v napornem ritmu tekem odločil, da številnim članom prve postave na prvi polfinalni tekmi italijanskega pokala proti Fiorentini nameni vsaj manjši počitek.

Gostje so prvič zapretili v sedmi minuti, ko je po podaji s strani v kazenskem prostoru žogo z lepim volejem pričakal Jasmin Kurtić, a je njegov poskus po tleh zletel nekaj metrov mimo gola rezervnega vratarja Juventusa  Marca Storarija. To je bilo zgolj opozorilo, prav z noge Kurtiće pa se je začela akcija za fantastičen vodilni gol gostov - po kotu Juventusa je Kurtić z idealnim izbijanjem našel Mohameda Salaha, neustavljivi Egipčan pa se je sprehodil vse do nasprotnega kazenskega prostora in izjemno zadel v zgornji kot.

V 24. minuti je Juve izenačil. Simone Pepe je podal v kazenski Fernando Llorente pa je storil tisto, kar zna najbolje - zadel z glavo. Vijoličasti so nato zamudili izjemno priložnost za novo vodstvo. José María Basanta je po gneči v petercu povsem neoviran z glavo žogo poslal v stičišče vratnice in zelenice.

Drugi polčas so bolje odprli belo-črni, kasneje pa je Fiorentina povsem skrila žogo in stara dama sploh ni mogla zapustiti svoje polovice. Sadove so vijoličasti želi v 56. minuti, ko je Claudio Marchisio izgubil žogo, Salah pa je znova stekel v neustavljiv prodor proti vratom in zadel za 1:2. Egipčan je zabil pet od zadnjih šest zadetkov Fiorentine v vseh tekmovanjih.

V 63. minuti je pri gostih v igro vstopil tudi Josip Iličić. Ta je bil blizu zadetka v 71. minuti, toda njegov strel z roba kazenskega prostora je po podaji Salaha zletel za las mimo daljše Storarijeve vratnice.

"Viola" se je do konca tekme branila,naposled pa jo je odrešil žvižg sodnika Paola Valerija. Juventus je izgubil prvič po koncu oktobra, ko ga je v Serie A presenetila Genoa (1:0), če seveda ne štejemo decembrskega superpokala proti Napoliju (2:2/po enajstmetrovkah), v sezoni 2014/15 pa sta belo-črne ugnala le še Atlético Madrid in Olympiakos (obakrat 1:0). 

Več na goal.com/si.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.