Vilanova uspešno prestal operacijo

Foto: EPA
Foto: EPA
FC Barcelona je potrdila, da je operacija Tita Vilanove potekala po načrtih. Trener Kataloncev je v četrtek zjutraj moral prestati operacijo zaradi tumorja, ki se mu je po lanskem letu pojavil že drugič.
Oglej si celoten članek

Iz katalonskega nogometnega velikana Barcelone so sporočili, da je danes trener njihove prve ekipe Tito Vilanova danes prestal operacijo tumorja na obušesni slinavki. Vilanova bo nadaljeval zdravljenje v bolnišnici, čakata ga še kemoterapija in radioterapija ter šesttedensko okrevanje.

Kapetan moštva Carles Puyol je sporočil, da je trenerjeva operacija potekala dobro. "Včeraj nam je trener povedal, kaj ga čaka. Še preden je zapustil stadion, je že povedal, da se veseli vrnitve. Bilo nam je težko, toda zdaj se počutimo bolje ob dobrih novicah iz bolnišnice," je dejal Puyol.

Na svoji spletni strani je Barcelona zapisala: "Operacija Tita Vilanove je potekala v skladu s predhodnimi načrti, potek okrevanja pa bo določal, kako dolgo bo v bolnišnici. Zaradi upoštevanja želja pacienta poteka zdravljenja ne bomo javno objavljali in vas naprošamo, da spoštujete nejgove želje. V odsotnosti Vilanove bo prvo ekipo s klopi vodil Jordi Roura."

Jordi Roura bo kot prvi trener Barcelone debitiral v soboto na tekmi proti Valladolidu.

"Tito, lahko premagaš to težavo, mi ti pošiljamo moč, tisti ki smo v nogometu in tisti izven njega. Za ta izziv ne bi mogel zbrati boljše ekipe okrog sebe. Te tekme gotovo ne moreš izgubiti," je na svojem Facebook profilu zapisal Iker Casillas, vratar Madrida.

Vilanovi so pred letom že odstranili tumor, zdaj pa se je blizu mesta takratne operacija spet pojavila cista. Ta sicer predstavlja veliko manjšo nevarnost za zdravje kot prejšnji tumor, tako da zdravniki predvidevajo, da bi lahko Vilanova božične in novoletne praznike že preživel doma v krogu družine.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.