Vilanova utrujen od zgodb o Mourinhu

Foto: EPA vilanova barcelona prvi trening Foto: EPA vilanova barcelona prvi trening Foto: EPA messi barcelona prvi trening Foto: EPA messi barcelona prvi trening Foto: EPA barcelona prvi trening Foto: EPA barcelona prvi trening Foto: EPA barcelona prvi trening
Domala skladno z Realovimi so se začele tudi priprave nogometašev Barcelone. Novi trener Tito Vilanova se ni mogel izogniti priljubljeni temi novinarjev. Med drugim je dejal tudi: "Prišel bo čas, ko bo Messi lahko dosegel sto golov."
Oglej si celoten članek

Barcelona je začela priprave na novo sezono. Eno prvih novinarskih vprašanj za svežega trenerja Tita Vilanovo pa je bilo kajpak, kaj meni o dogodkih na lanski superpokalni tekmi, ko je Jose Mourinho napadel Vilanovo. "Utrujen sem od tega, da se še vedno govori o dogodkih pred letom dni," je mnoge razočaral nekdanji pomočnik Pepa Guardiole.

Španska nogometna zveza je pred dnevi v skladu s tradicijo ob volitvah predsednika pomilostila oba, tako Mourinha kot Vilanovo, in prvemu izbrisala dve, drugemu pa eno tekmo kazni. Pri Barceloni je to dejanje kar precej dvignilo temperaturo, Vilanova pa ni želel preveč dramatizirati: "Najhujša kazen za naju z Mourinhem je to, da bodo ljudje te posnetke lahko gledali še precej let."

Foto: EPA messi barcelona prvi trening Tito se je jasno posvetil tudi prvemu Barceloninemu zvezdniku Leu Messiju: "Zdi se mi, da je zelo dobro pripravljen. Zaveda se, da mora tudi med premorom trenirati, če hoče vzdržati tako zahtevno sezono. Vsak fizični trening vzame zelo resno." Vilanova je prepričan, da Argentinec lahko še znatno napreduje: "Upamo, da bo spet dosegel veliko število zadetkov. Prišel bo čas, ko jih bo zmogel doseči sto. Z vsakim dnem je popolnejši nogometaš, odličen v vseh pogledih."

Barcelonin trener je predstavil svoj pogled na še enega napadalca, Alexisa Sancheza: "Veliko smo stavili nanj. V minuli sezoni so mu poškodbe preprečile kontinuiteto in upam, da se mu kaj takega letos ne bo dogajalo, da bo lahko zablestel v polnem sijaju. Njegova druga sezona v dresu Blaugrane bo veliko boljša od prve, čeprav je že ta bila zelo dobra. Zdaj še bolje pozna klub in svoje soigralce."

Tako kot za Čilenca je tudi za Cesca Fàbregasa prepričan, da bo v prihodnji sezoni k ekipi prispeval še več. "Poznam ga že od njegovega otroštva. Njegovo drugo leto v klubu bo veliko uspešnejše, saj je izjemno zahteven do samega sebe."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.