Villa prvič poziral kot "Culé"

Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24

Your browser doesn’t support HTML5 video

Ekspresna selitev Davida Ville iz Valencie k Barceloni se bliža koncu. Napadalec Španije je ob šesti uri prispel v katalonsko prestolnico. Prve fotografije prihajajo, poglejte si tudi video z njegovimi mojstrovinami.
Oglej si celoten članek
To je izjemno pomemben korak v moji karieri, prišel sem v najboljši klub na svetu in to me navdaja z velikim veseljem. Končno!
David Villa

V četrtek okrog 18. ure popoldne je David Villa prispel v Barcelono, kjer bo jutri svečano podpisal pogodbo in se predstavil množici navijačev na Camp Nouu. Še prej ga čaka nekaj formalnosti, kot sta denimo zdravniški pregled in tudi obvezno fotografiranje ob grbu kluba pred klubskimi prostori.

V intervjuju za klubsko televizijo je El Guaje dejal, da je "zadovoljen in ponosen", ker je podpisal za Barço, ki je po njegovih besedah "najboljši klub na svetu". "To je izjemno pomemben korak v moji karieri, prišel sem v najboljši klub na svetu in to me navdaja z velikim veseljem. Končno!" je povedal Villa, obenem pa pohvalil še nekatere reprezentančne (in zdaj klubske) kolege: "Vedno je težko zabijati zadetke, toda oni ti pomagajo, da je vsaj malce lažje. Igralci kova Xavija, Messija, Busquetsa, Keitaja, Pedra ... Ob njih je delo napadalca bolj enostavno."

Ibra ni na prodaj. Je zelo cenjen igralec in vem, da strokovno vodstvo računa nanj. Podpis pogodbe z Villo ne bo vplival na prihodnost Ibre.
Joan Laporta

Petek bo nekaj bolj naporen za 28-letnega Asturijca. Že ob pol enajstih zjutraj ga čaka pregled, podpis pogodbe pa bo na vrsti, če seveda ne bo komplikacij, okrog 12.30. Potem ko se bo Barceloni zavezal za štiri sezone (z možnostjo podaljšanja še za eno), ga že čez eno uro čaka predstavitev pred navijači na stadionu, kot sta se denimo predstavila že Thierry Henry in Zlatan Ibrahimović. Takrat bo Villa tudi prvič oblekel dres s številko sedem, ki mu je vsa ta leta dobro služila pri Valencii in v državni reprezentanci. Komplikacij okrog predaje številke ne bo, saj je bila sedmica vse od odhoda Eidurja Gudjohnsna prosta. Tako bo Villa tudi uradno postal "Culé" - nogometaš Barcelone.

Laporta: "Ibrahimović ni na prodaj!"
Barcelonin predsednik v odhajanju Joan Laporta se je medtem jasno ogradil od poročanj, da naj bi po prihodu Ville sledila prodaja Zlatana Ibrahimovića.

"Ibra ni na prodaj," je dejal Laporta, ki se mu konec junija izteče mandat na glavnem stolčku Blaugrane. "Je zelo cenjen igralec in vem, da strokovno vodstvo računa nanj. Podpis pogodbe z Villo ne bo vplival na prihodnost Ibre," je še dejal Laporta.

Kot je že znano, je za Ibrahimovićem sezona mešanih občutkov. Po meteorskem začetku in golu na prvem El Clásicu je njegova igra pri Barceloni začela pešati, na koncu sezone pa se je ustavil pri vsega 16 ligaških zadetkih, petih manj od Ville in kar 18 manj od moštvenega kolega Lionela Messija. Kljub Laportovem trditvam se je že pojavila tudi cena za "Ibro" − morebitni snubec bi se moral spopasti s ceno 50 milijonov evrov ...

Sedem najlepših golov Davida Ville:

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.