Viñales do velike prednosti pred Rossijem

Foto: Epa Maverick Viñales.
Foto: Epa Maverick Viñales.
Dirkači v elitnem razredu motoGP so v Valencii opravili s kvalifikacijami za zadnjo dirko sezone.
Oglej si celoten članek

Španec Maverick Viñales (Yamaha) je dosegel najboljši startni položaj pred zadnjo dirko sezone svetovnega prvenstva v motociklizmu v razredu motoGP. V Valencii si je drugo izhodišče v kvalifikacijah zagotovil njegov rojak Álex Rins (Suzuki), tretji pa je bil Italijan Andrea Dovizioso (Ducati).

Domačin Marc Márquez (Honda), ki si je naslov prvaka zagotovil že pred zadnjo postajo sezone, je bil peti, potem ko je ob koncu kvalifikacij padel, a se je vrnil v bokse in pozneje nadaljeval z drugim motociklom. Razočaranje pa je doživel italijanski veteran Valentino Rossi (Yamaha), ki je bil šele 16.

Pred zadnjo dirko sezone 2018 ima svetovni prvak Márquez 321 točk, tudi mesto podprvaka je z 220 točkami oddano Doviziosu, za končno tretje mesto v SP pa se bosta udarila Yamahina dirkača; Rossi ima pred Valencio 195 točk, Viñales pa 193.

Ves iz sebe Rossi po dolgem času živel sanje, nato doživel šok

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.