Vingegaard izjemno začel sezono: še druga lovorika za Danca

Foto: Epa
Foto: Epa
Italijan Jonathan Milan (Lidl-Trek) je zmagovalec zadnje, sedme etape kolesarske dirke od Tirenskega do Jadranskega morja. V etapi okoli San Benedetta del Tronta (154 km) je 23-letnik slavil v sprintu glavnine. Skupni zmagovalec je danski as Jonas Vingegaard (Visma-Lease a Bike).
Oglej si celoten članek

Zadnja etapa z začetkom in ciljem v San Benedettu del Trontu je po razgibanem začetku v prvih 75 km minila v znamenju sprinterjev. Ekipe teh so ubežnike ujele 15 km pred ciljem in nato svoje kapetane spravile v položaj za etapno zmago.

Največ moči je imel Milan, ki je za drugo etapno zmago na letošnji domači preizkušnji ugnal Norvežana Alexandra Kristoffa (Uno-X Mobility) in Italijana Davideja Cimolaija (Movistar).

Za Milana je bila to osma zmaga v karieri in tretja letos. Eno je dosegel še na dirki po Valencii.

Vingegaard je po zmagah v prejšnjih etapah danes brez pretresov končal v času glavnine in se podpisal pod drugo zmago v skupnih seštevkih to sezono. Konec februarja je bil najmočnejši že na dirki O Gran Camino.

Tokrat je prevladoval predvsem v zahtevni peti in šesti etapi, ki ju je dobil po napadu in samostojni vožnji. V seštevku je imel na koncu 1:24 minute naskoka pred drugouvrščenim Špancem Juanom Ayusom (UAE Team Emirates) in 1:52 minute tretjim Avstralcem Jaijem Hindleyjem (Bora-hansgrohe).

Slovenci letos na dirki med obema morjema niso nastopili, sta pa Primož Roglič (2019, 2023) in Tadej Pogačar (2021, 2022) v zadnjih šestih izdajah štirikrat dobila skupni seštevek te preizkušnje.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.