Vinko pokopal Olimpijo

Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 V Velenju niso bili zadovoljni s sojenjem proti Olimpiji. (Foto: Gregor Katič) Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Boštjan Tacol Rakovič je proti Nafti dosegel šele drugi zadetek v prvenstvu. (Foto: Boštjan Ta Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Še vedno ni jasno, ali se bo spomladi še igral nogomet v Lendavi. (Foto: Boštjan Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Bo Cime "sveti" Olimpijin dres res zamenjal za vijoličnega? (Foto: Boštjan Tacol Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Ermin Rakovič (levo) je na igrišču zdržal le 30 minut, a zabil pomemben gol za z Foto: Žurnal24
Nogometaši Olimpije tudi po tretjem kolu Prve lige ostajajo brez zmage. Tokrat so v Šiški klonili proti Nafti (0:1), ki je prišla še do druge letošnje zmage.
Oglej si celoten članek

Zadnjo predstavo Ljubljančanov v Šiški si je prišlo ogledat kakšnih 600 navijačev in v prvem polčasu bi skoraj videli uspeh svoje ekipe. Skoraj, kajti domači so bili nevarnejši, imeli so več od igre, imeli več lepih priložnosti, a so bili zelo neučinkoviti.

Najlepši priložnosti je zapravil Davor Škerjanc. V 15. minuti je streljal po podaji Enesa Rujoviča, toda vratar Tomaž Murko je bil zbran in je strel ubranil. Podobno je bilo pet minut pozneje, ko je bil isti igralec spet pred vrati Lendavčanov, a se je njihov vratar spet izkazal. Gostje so zapretili le ob strelu Jožeta Benka pred koncem polčasa, potem ko so v nadaljevanju po začetnem hudem pritisku zeleno-belih le vzpostavili ravnotežje. Zadnji nevaren poskus Olimpije pa je bil strel Sebastijana Cimirotiča s kakšnih desetih metrov, a mimo vrat.

V drugem polčasu je bilo nadaljevanje v znamenju gostov. Najprej Aleš Čeh in nato Benko bi lahko poskrbela za vodstvo gostov, na gol pa je bilo treba počakati do 64. minute. Takrat so se nogometaši Nafte tekmecem maščevali za neučinkovitost v prvem polčasu. Po močnem strelu Arpada Vaša je bil pri odbiti žogi na pravem mestu Vedran Vinko, ki je v igro prišel v drugem polčasu in jo potisnil v mrežo.

Do konca tekme je ostalo pri minimalnem izidu 0:1. Obe ekipi sta si priigrali še nekaj polpriložnosti, vendar so bili gostje dovolj zbrani in so brez večjih težav preprečevali gradnjo Olimpijinih akcij. Slednja se je zapletala tudi v prepovedane položaje, s porazom pa ostaja pri eni točki. Nafta se je s šesto točko zdaj prebila tik pod vodilna Maribor in Domžale na tretje mesto.

Maribor na vrh
Nogometašev Maribora zaenkrat ne moti deljenje moči med Evropo in domačim prvenstvom. Tudi spremenjeni vijoličasti so v domačem Ljudskem vrtu na hitro opravili s HiTom Gorico (3:1).

Dva zadetka Gorana Cvijanovića in strelski povratek reprezentanta Elvedina Džinića v prvo postavo Maribora so v Ljudskem vrtu napovedali katastrofo HiTa Gorice. Kljub vsemu so se vrtnice zbrale in po golu Mitje Mevlje v drugem polčasu oblegale domača vrata. Neuspešno. Tekmo je zaznamovala tudi hujša poškodba roke reprezentanta Džinića, ki je po atraktivnem izbijanju žoge "s škarjicami" nerodno padel na roko. Po informacijah iz kluba si je izpahnil komolec in je že dobil mavčno oblogo. Čas njegovega okrevanja še ni znan.

Tudi močno "premešani" Maribor brez prvega zvezdnika Josipa Iličića in drugih v prvi postavi je že v prvem polčasu praktično odločil tekmo. Nekdanji Goričan Cvijanović je najprej v 13. minuti dobil žogo na robu kazenskega prostora, si jo bliskovito namestil na svojo desnico in mojstrsko zadel v daljši vratarjev kot. Vrtnice si še niso dodobra opomogle, ko je "Cvijo" zadel že drugič − Dragan Jelić je podal v sredino, Cvijanović pa je najprej preigraval, nato pa zabil še svoj drugi gol v novem dresu. Ko je glavo sredi kazenskega prostora podstavil še reprezentant Elvedin Džinić (igrišče je že čez minuto zapustil s poškodbo roke) se je zdela tekma odločena.

Odigrali smo dobro vse do trenutka, ko se je Džinić huje poškodoval. Potem je bilo vse skupaj slabše.
Darko Milanič, trener Maribora

Toda vsega še ni bilo tako hitro konec. Mevlja je kmalu po začetku drugega polčasa znižal, Primorci pa so začeli nizati velike priložnosti, a je bil vedno znova na mestu Marko Pridigar ali katera izmed njegovih najboljših prijateljic − vratnic. Vijoličasti so se s to zmago zaradi boljše gol razlike prebili na vrh lestvice, kjer so po dveh kolih zamenjali Domžale.

"Vse to so šole," je po tekmi, ki bi jo Gorica kmalu spreobrnila, dejal trener Maribora Darko Milanič. "Odigrali smo dobro vse do trenutka, ko se je Džinić huje poškodoval. Potem je bilo vse skupaj slabše. Želimo si biti visoko, za nami so šele tri tekme in čaka nas še težko delo," je še zaključil nekdanji strateg vrtnic.

"Prale" iz Celja s petardo v žepu
Derbi dveh dolin na koncu ni upravičil imena in slovesa, saj so bili nogometaši CM Celja v domači Areni Petrol mnogo premočni za bledi Rudar Velenje. Že po petih minutah je Gorazdu Zajcu uspelo tisto, kar mu iz oči v oči z legendarnim Césarjem Sánchezom med tednom ni − zabiti gol. Prvi polčas je sicer minil ob dokaj uravnoteženi igri, toda Celjani so bili konkretnejši. Po prekršku vratarja Bobana Savića nad Zajcem je najstrožjo kazen izvedel še Amel Mujaković in že je bilo 2:0.

Festival golov se je nadaljeval v drugem polčasu, kjer so domači grofje povsem povozili bližnje sosede. Roman Bezjak se je po podaji Maria Močiča mojstrsko obrnil in še bolj mojstrsko zaključil za 3:0, tudi zadetek Roka Kronavetra za 1:3 ni spremenil toka dogodkov. Rajko Rep je tako v zgolj nekaj minutah zabil dvakrat, enkrat so mu gol po tragikomičnem spletu dogodkov pripravili kar gostje in Velenjčani so tekmo končali z enim hujših porazov na obračunih s Celjem. Grofje so s prvo zmago skočili na tretje mesto.

Živčni Koprčani tekmo končali le z osmimi
Medsebojni obračun soigralcev Amirja Karića in Ivana Sesarja se je končal z drugim rumenim kartonom in izključitvijo za Hrvata, Koper pa je, čeprav je tekmo zaključil z zgolj osmimi igralci, na koncu proti Triglavu izvlekel remi. Kranjčani so dolgo vodili, potem ko jih je pet minut pred polčasom v vodstvo popeljal zadetek Dejana Burgarja, Sesar pa je po že prej omenjenem incidentu čez nekaj minut odšel pod predčasno prho. Kot kaže, je bil preveč kritičen do Karića, ki je Triglavanom podaril (še en) zadetek ...

Točko Primorcem je v Novi Gorici na koncu s pravim evrogolom pristreljal zimzeleni kapetan Enes Handanagić. Kasneje sta se od zelenice predčasno poslovila še Kristijan Polovanec po prekršku kot zadnji branilec in mladi Enej Jelenič po drugem rumenem kartonu. To je druga točka za Gorenjce, ki jih je v "rdeči coni" zdaj zamenjala ljubljanska Olimpija.

Primorje prvič do točk
Festival zapravljenih priložnosti se je v Domžalah, kjer je Primorje zaradi prenove športnega parka v Ajdovščini "gostilo" rumene, na koncu zaključil brez tresenja mrež. Zmago bi si na koncu lahko pristreljali obe ekipi, malenkost bližje pa so ji bili verjetno rdeče-črni, saj so kar dvakrat zadeli prečko in zapravili še nekaj "smrtnih" priložnosti. Tudi do sedaj stoodstotni Domžalčani, vodilna ekipa lige, so imeli svoje minute pred nasprotnikovimi vrati. Če sta pri Ajdovcih priložnosti nizala Tim Lo Duca in Saša Aleksander Živec, sta najlepše situacije za rumene zapravila Damir Pekič in v izdihljajih tekme Amer Krcić.

Pavlin: "Sestanek po tekmi s Triglavom!"
Donedavni kapetan in športni direktor Kopra Miran Pavlin nam je v jutranjem pogovoru zatrdil, da se bo dolgo napovedovani "sestanek" z odgovornimi v klubu, ki bo začrtal njegovo (ne)prihodnost pri rumenih, zgodil danes zvečer, takoj po tekmi z gorenjskim prvoligašem. Spomnimo − Pavlin je po porazu proti Dinamu v drugem kolu kvalifikacij za Ligo prvakov napovedal konec kariere, saj je bil razočaran nad predstavo, neuradno pa verjetno še nad čim drugim ...

Slovenska liga, 3. kolo:

Lestvica:
1. Maribor 7 točk

2. Domžale 7
3. Nafta 6
4. Celje 4
5. Koper 4
6. Gorica 4
7. Rudar 4
8. Triglav 2
9. Olimpija 1
10. Primorje 1

Primorje : Domžale 0:0

Luka Koper : Triglav Kranj 1:1 (0:1)
Handanagić (82); Burgar (41)
RK: Sesar (43), Polovanec (90), Jelenič (90/vsi Koper); Pokorn (81/Triglav)

CM Celje : Rudar Velenje 5:1 (2:0)
Zajc (5), Mujaković (25/11-m), Bezjak (55), Rep (83, 85); Kronaveter (70)

Maribor : HiT Gorica 3:1 (3:0)
Cvijanović (13, 26), Džinić (33); Mevlja (52)

Ponedeljek:

Olimpija Ljubljana : Nafta Lendava 0:1
Vinko (64)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.