Visok poraz Reala v Lizboni

Foto: Reuters benfica real madrid jose callejon Foto: Reuters benfica real madrid callejon Foto: Reuters benfica real madrid kaka Foto: Reuters benfica real madrid kaka Foto: Reuters benfica real madrid carlos martins Foto: Reuters benfica real madrid di maria mourinho Foto: Reuters benfica real madrid axel witsel
Nogometaši španskega prvaka so odigrali svojo drugo prijateljsko tekmo po začetku priprav in doživeli hladen tuš, Benfica jih je ugnala s kar 5:2.
Oglej si celoten članek

Četa Joseja Mourinha, ki je pred srečanjem prejel tudi nagrado portugalskih novinarjev, je sicer na stadionu Luz nastopila brez nekaterih glavnih orožij, a kljub temu je bila pred obračunom v vlogi favorita. Igrali so brez večine posameznikov, ki so nastopili na Euru 2012, predčasno pa se jim je pridružil Fabio Coentrão, ki se je želel srečati s svojimi nekdanjimi soigralci v Benfici, v kateri je preživel štiri leta pred lanskim poletnim prestopom v madridski Real.

Začetek tekme je bil eksploziven, saj je bil že v 22. minuti rezultat 2:2. Najprej je Javi Garcia povedel domače v vodstvo, a je že v 20. minuti Jose Callejon s svojim drugim golom na tekmi spreobrnil izid. Toda prednost Madrida ni trajala dolgo, že dve minuti kasneje je izenačil Axel Witsel. Igra je bila v prvem polčasu enakovredna, bilo je še nekaj obetavnih situacij na obeh straneh, a rezultat se do konca prvega dela ni več spremenil.

Benfica v drugem delu zabila tri

V drugem polčasu pa je bila Benfica precej bolj konkretna, čeprav sta obe moštvi poskušali igrati napadalno in dopadljivo. Domači so tako povedli že v 8. minuti drugega dela, ko je zadel Enzo Perez, le pet minut zatem pa je vodstvo podvojil Carlos Martins. Madrid se je do konca tekme poskušal vrniti v igro, na igrišče je vstopil tudi Karim Benzema, a so orli s še enim zadetkom Pereza v 85. minuti le še potrdili zmago. Ob tem je za navijače Reala slaba novica tudi poškodba Gonzala Higuaina, ki je zaradi bolečin moral z igrišča v 79. minuti.

Prijateljska tekma, Lizbona:
Benfica : Real Madrid  5:2 (2:2)

Javi Garcia (4), Witsel (22), Perez (53,85), Carlos Martins (58); Callejon (18,20)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.